SC Heerenveen licht optie in het contract captain Schaars

SC Heerenveen licht optie in het contract captain Schaars

19 februari 2018 – SC Heerenveen en Stijn Schaars zijn overeengekomen dat de middenvelder ook komend seizoen nog actief is in Friesland. De aanvoerder van de Friezen heeft zijn contract verlengd tot en met de zomer van 2019, zo meldt de club op haar website. De optie in zijn verbintenis is gelicht.''Waar je in Nederland al snel oud bent, ben je in het buitenland een zeer ervaren speler. Daarom zijn wij hartstikke blij en trots dat we een gelouterde speler als Stijn Schaars, met een geweldige staat van dienst, in het Abe Lenstra stadion hebben lopen", prijst technisch manager Gerry Hamstra zich gelukkig met de nieuwe verbintenis. "Hij is ontzettend belangrijk voor ons, zowel op het veld als in de organisatie. We zijn blij dat we ook komend seizoen gebruik kunnen maken van zijn kwaliteiten en ervaring.''

Vorig seizoen kwam de 24-voudig international transfervrij over van PSV. Zelf wilde hij destijds graag naar zijn oude club Vitesse, maar die club toonde geen interesse. Daar zullen de Arnhemmers wellicht spijt van hebben, want Schaars groeide in Heerenveen uit tot een heel belangrijke waarde in het elftal en is wekelijks een van de uitblinkers in de Eredivisie. Afgelopen weekend maakte hij tegen zijn oude werkgever PSV nog de aansluitingstreffer.

Vorig seizoen kampte Schaars nog regelmatig met blessures, aan zijn kuit en enkel. Dit jaar miste hij nog geen duel en begon hij in alle Eredivisiewedstrijden in de basis. Ook de wedstrijden op kunstgras, dat de middenvelder liever liever mijdt vanwege de grotere kans op blessures, speelt hij 'gewoon' mee. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020