Van Hanegem: "Laten we gewoon blijven benoemen hoe het zit"

19 februari 2018, 07:33

Willem van Hanegem vindt dat Nederland vooral moet blijven benoemen hoe het daadwerkelijk gaat op de voetbalvelden. In plaats van nietige overwinningen van PSV roemen en alleen de drie punten koesteren, moeten de voetballers volgens hem een voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld Sven Kramer. "Hij wist zelf wel dat het niet was wat hij had verwacht op de tien kilometer", vertelt het Feyenoord-icoon.

Als voorbeeld noemt hij de overwinning van Feyenoord op Heracles Almelo. "Eric Botteghin moest nog even in het veld om de 1-0 over de streep te trekken en een aanvaller eruit. Nou, geweldig. Tegen Heracles, dat in Breda zes tegengoals had moeten slikken en in Den Haag vier", schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "En dan straks allemaal jammeren dat we met ons voetbal zo achterblijven. En dat de stadions niet meer bomvol zitten."

Van Hanegem wil er niet in mee dat dát de juiste weg is om het voetbal omhoog te helpen. "Steeds meer mensen doen er vrolijk aan mee. Commentator Evert ten Napel die dolenthousiast gilt dat we dáár dus allemaal voor naar het stadion komen als een Robin van Persie een no look-passje geeft. Zeg gewoon dat Heracles de betere ploeg is in de Kuip en dat die constatering eigenlijk een schande is."

Ook de incidenten rondom Klaas-Jan Huntelaar en Hirving Lozano vond hij storend. "Laten we nou gewoon blijven benoemen hoe het zit. Dat Hirving Lozano best een rode kaart kon krijgen van Dennis Higler. Maar waarom kreeg Klaas-Jan Huntelaar dan niets toen hij Bram van Polen een tik gaf? Niet uit te leggen", aldus Van Hanegem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen