Real Madrid krijgt Real Betis knock-out in spektakelstuk

18 februari 2018, 22:40

Real Madrid heeft zondag aan het langste eind getrokken in het spektakelstuk met Real Betis (3-5). De ploeg van Zinedine Zidane keek halverwege tegen een achterstand aan, maar wist zich in de tweede helft te herstellen.

Marco Asensio (foto) gaf het startsein voor het aantrekkelijk duel. Hij was attent in de rebound van een schot van Cristiano Ronaldo. Met zijn hoofd werkte Asensio de bal in het doel. Real Betis nam de regie na de achterstand in handen. De gastheren waren gevaarlijk en Real Madrid kwam er eigenlijk niet aan te pas. Dat kwam mede omdat het middenveld een tijd in handen was van Betis.

De thuisploeg kreeg ook loon naar werken. Aïssa Mandi kopte raak voor de verdiende gelijkmaker. Real Madrid was nauwelijks bekomen van het tegendoelpunt of de Koninklijke keek al tegen een achterstand aan. Junior Firpo profiteerde van alle ruimte aan de linkerzijde en werkte de bal via de schoen van Nacho in het doel.

Real Madrid raapte zich in de tweede helft bijeen. Sergio Ramos toonde zijn handelsmerk met een rake kopbal uit een hoekschop. Die goal liet het duel kantelen in het voordeel van Real Madrid. Met een subtiel schot klopte Asensio Antonio Adan, en was het Ronaldo zelf met de 2-4. De Portugees nam de bal knap aan in de zestien, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal in de korte hoek. De slotfase werd nog even spannend met de aansluitingstreffer van Sergio Leon, maar invaller Karim Benzema schoot Real Madrid in veilige haven.