Advocaat tevreden: "Een punt bij Twente op zich uitstekend"

Advocaat tevreden: "Een punt bij Twente op zich uitstekend"

18 februari 2018 – Het gelijkspel van Sparta op bezoek bij FC Twente (1-1) stemt Dick Advocaat tevreden. De Rotterdammers kwamen uit het niets op voorsprong, maar zagen de thuisploeg in de slotfase de gelijkmaker maken. In blessuretijd ontsnapte Sparta ook nog met een schot op de lat."Als je uit bij Twente een punt haalt, is dat op zich een uitstekend resultaat. Het ging niet gepaard met goed voetbal. Zeker de eerste helft niet", zegt Advocaat tegen RTV Rijnmond. "Toen liepen we alleen maar achter Twente aan. De tweede helft hebben we het omgezet en hadden we het redelijk onder controle."

Advocaat vervolgt: "Het is jammer dat we de 1-0 niet over de streep konden trekken. Het was natuurlijk niet de eerste keer dat we met 1-0 voor stonden, en vlak voor het einde de deksel op de neus krijgen. Dat had nu ook nog kunnen gebeuren met het schot op de lat."

De marge tussen Sparta en Twente blijft hetzelfde, dankzij de remise loopt de ploeg van Advocaat een puntje in op Roda JC. "Als je verliest, sta je vijf punten achter op Twente. Dan wordt het een heel moeilijk verhaal. Die zitten er nu nog steeds bij. En hoe meer ploegen erbij zitten, hoe meer kans je hebt om te ontsnappen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 maart 2019

  2. maandag 25 maart 2019

  3. zondag 24 maart 2019