Reus helpt Dortmund met zondagsschot aan overwinning

18 februari 2018, 19:56

De net teruggekeerde Marco Reus heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Borussia Dortmund. Met een wereldgoal hielp de Duitser zijn werkgever aan een overwinning op Borussia Mönchengladbach (0-1), waar hij in het verleden ook onder contract stond.

Reus kreeg voor de derde keer op rij - inclusief het Europa League-duel met Atalanta - een basisplaats sinds zijn rentree. De Duits international stond acht maanden buitenspel met een zware knieblessure en heeft nu ook zijn eerste doelpunt te pakken. Met een zondagsschot hielp hij Dortmund aan een voorsprong, in een gelijk opgaande eerste helft. Het was zijn eerste sinds 20 mei 2017.

Borussia Mönchengladbach kreeg zelf kansen op de gelijkmaker, en zag een doelpunt van Jannik Vestergaard afgekeurd worden voor buitenspel. Na rust ging Gladbach verder op zoek naar de goal. De gastenheren hadden voldoende mogelijkheden, maar beloonden zichzelf niet. Dortmund-doelman Roman Bürki was vooral een plaag voor Mönchengladbach.

Dortmund staat dankzij de zege tweede in de Bundesliga. Gladbach bezet de tiende plaats.