Ajax wint bij PEC en loopt in op punten morsend PSV

Ajax wint bij PEC en loopt in op punten morsend PSV

18 februari 2018 – Ajax heeft zondag zijn plicht gedaan na het puntenverlies van PSV tegen Heerenveen. Op bezoek bij PEC Zwolle wist het veel kansen te creëren, maar benutte er slechts één van, waardoor het lang spannend bleef. De treffer van Klaas-Jan Huntelaar, die geluk had dat zijn eerdere elleboog niet werd gezien, was genoeg voor de winst: 0-1.Na de 2-2 van koploper PSV kon Ajax het gat verkleinen naar vijf punten. Met die instelling begonnen de Amsterdammers ook in Overijssel. Dankzij steekpasses van Hakim Ziyech werd Donny van de Beek weggestuurd, en even later ook David Neres. Beide mogelijkheden bleven echter onbenut. Justin Kluivert leek de score te openen, toen hij de bal nét voorlangs krulde.

Het elftal van Erik ten Hag combineerde bij vlagen uitstekend, maar miste de scherpte voorin. Vooral Huntelaar had het zichtbaar moeilijk met zijn directe tegenstander Philippe Sandler. Hij deelde voor rust tijdens een corner ook nog eens een elleboogstoot uit aan Bram van Polen, maar die werd niet gezien door Kevin Blom en zijn assistenten.

PEC Zwolle beet zo nu en dan eens van zich af. De grootste kans kwam op naam van Mustafa Saymak, die uit een voorzet vogelvrij kon binnenkoppen. De clubtopscorer raakte de bal echter verkeerd en mikte 'm van dichtbij over. Verder was de thuisploeg wel een paar keer dreigend, maar kon het weinig echt uitgespeelde kansen creëren.

Tien minuten na de theepauze was daar – aan de andere kant – dan toch de verdiende voorsprong voor Ajax. Na een bal op de paal van Van de Beek en een gemiste rebound van Neres sloegen de Amsterdammers even later alsnog toe. Invaller Nicolas Freire verdedigde uitstekend bij Neres maar gleed de bal zo onbedoeld voor de voeten van Huntelaar, die overtuigend raak schoot: 0-1.

In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor Ajax, ook al was dat niet nodig. Huntelaar miste een goede kans op zijn tweede na een heerlijke aanval met twee hakjes en Kluivert raakte de lat, maar Ajax vergat zichzelf keer op keer te belonen. In de slotfase leverde invaller Terell Ondaan nog een zeer gevaarlijke voorzet af, maar niemand reageerde attent genoeg voor het doel.

De ploeg van Ten Hag hield uiteindelijk stand en pakt dus drie heel belangrijke punten in strijd om de landstitel. Ajax komt op vijf punten achterstand van koploper PSV, PEC Zwolle blijft zesde.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Diederik Boer 7; Kingsley Ehizibue 7, Dirk Marcellis 6 (45. Nicolas Freire 6), Philippe Sandler 7, Bram van Polen 6; Rick Dekker 6 (73. Terell Ondaan -), Ryan Thomas 6, Mustafa Saymak 7; Younes Namli 7, Wouter Marinus 6 (62. Queensy Menig 6), Youness Mokhtar 6.

Ajax: Andre Onana 6; Joel Veltman 6, Matthijs de Ligt 7, Frenkie de Jong 7, Nicolas Tagliafico 7; Lasse Schöne 6 (45. Carel Eiting 8), Donny van de Beek 5, Hakim Ziyech 7; David Neres 6 (91. Siem de Jong -), Klaas-Jan Huntelaar 6, Justin Kluivert 5.

Man of the match: Hakim Ziyech.

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 augustus 2018

  2. maandag 13 augustus 2018