Verbeek licht wissels creatievelingen toe: "Noodgedwongen"

Verbeek licht wissels creatievelingen toe: "Noodgedwongen"

18 februari 2018 – De wissels van FC Twente tegen Sparta (1-1) riepen vraagtekens op. Gertjan Verbeek haalde creatievelingen Adnane Tighadouini en Fredrik Jensen naar de kant, wat ook gefluit opleverde. De trainer van de Tukkers liet na afloop weten dat het tweetal niet meer helemaal okselfris was."Tighadouini had een schop gehad en daardoor last van zijn enkel. De snelheid was er bij hem uit", zegt Verbeek tegen FOX Sports. "Freddie is ziek geweest. Woensdag sloot hij weer aan bij de groep, maar was vandaag nog niet voldoende op kracht. Hij gaf dat in de rust ook aan. Het waren noodgedwongen wissels."

Twente moest zich tevreden stellen met een punt tegen Sparta. De Tukkers maakten pas laat de gelijkmaker.  Verbeek: "Als de tegenstander maar één keer op doel schiet, doen we niet zoveel verkeerd. Het enige wat ik de ploeg kwalijk kan nemen, is dat het enige schot een doelpunt werd. Voor de rest hebben we er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen. We waren de betere ploeg, maar moeten we uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel."

De Tukkers staan weliswaar gelijk met Roda JC, dat kanloos verloor van FC Utrecht (1-4). Maar Twente blijft onder de streep staan. "We moeten zorgen dat dit soort wedstrijden geen incidenten zijn", vindt Verbeek. "Dit niveau moeten we proberen vast te houden en te verbeteren. Nu krijgen we een aantal ploegen dat bij ons in de buurt staat. Dat zijn de wedstrijden waar we de punten moeten pakken."

Bekijk ook: het resterende programma van FC Twente

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 13 december 2018