Van Persie held bij Feyenoord tijdens povere zege op Heracles

Van Persie held bij Feyenoord tijdens povere zege op Heracles

18 februari 2018 – Er zit al weken weinig lijn in het spel van Feyenoord en ook vandaag (zondag) was de thuisclub voetballend niks beter dan Heracles Almelo. De individuele klasse van de in de basis beginnende Robin van Persie leverde de geplaagde regerend landskampioen toch drie punten op. Met een zuiver schot van een meter of twintig zette hij in de tweede helft de 1-0 op het scorebord: het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.Sinds Van Persie met veel bombarie werd teruggehaald, moest hij het doen met korte invalbeurten, waarvan hij er ééntje bekroonde met een doelpunt. Daar kwam in deze wedstrijd een einde aan: de topscorer aller tijden van Oranje begon in de basis. Samen met Nicolai Jørgensen moest Van Persie ervoor zorgen dat de fans van de huidige landskampioen weer eens verwend werden. Op papier leek het leuk, maar in werkelijkheid viel het spel van Feyenoord vies tegen. Sterker nog, de hoogtepunten van deze wedstrijd bleven bewaard voor de tweede helft.

Voor de pauze gebeurde er namelijk weinig waar het hart van een voetballiefhebber sneller van gaat kloppen. Heracles-goalie Bram Castro bracht enkele keren redding op een afstandsschot, terwijl Steven Berghuis in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Heracles verreweg de grootste kans, omdat de grensrechter stond te slapen: Brandley Kuwas stond vogelvrij én buitenspel, maar mocht door. Omdat Feyenoord-doelman Brad Jones de inzet van de vleugelspeler kon keren, gingen de ploegen na een uiterst moeizame eerste helft met een 0-0 tussenstand richting de catacomben.

Zoals gezegd viel er in de tweede helft meer te genieten. De Kuip schrok wakker toen in de 55ste minuut Heracles-linksbuiten Kristoffer Peterson naar binnen trok en de bal keihard tegen de onderkant van de lat schoot. Jones had nog een vinger tegen de bal gekregen, en zorgde er ook voor dat de rebound niet besteed was aan Vincent Vermeij. Het duurde echter niet lang voor de openingstreffer alsnog zou vallen: in de 60ste minuut bekroonde Van Persie zijn eerste basisplaats na zijn comeback met een doelpunt. Met veel gevoel schoot de linkspoot de 1-0 in de hoek.

De thuisclub voelde dat er niet veel meer te halen was en speelde de sobere wedstrijd verder uit. Jens Toornstra kwam in de ploeg voor de moegestreden Van Persie en hij zorgde nog voor enige dreiging. De enige echte kans na de 1-0 kwam op naam van Heracles-invaller Paul Gladon, maar hij werd te veel gehinderd door Jan-Arie van der Heijden en kwam niet tot een goed schot. Gladon had in de blessuretijd nog een omhaal in huis, maar Jones werd er niet verrast. Feyenoord won dus, maar weet dat het volgende week tegen PSV Eindhoven een stuk beter zal moeten. Want als Heracles Almelo het vizier op scherp had staan, dan had het zeker een punt kunnen pakken in De Kuip.

De opstellingen en beoordelingen*:
Feyenoord: Brad Jones 7; Bart Nieuwkoop 6, Sven van Beek 6.5, Jan-Arie van der Heijden 6, Kevin Diks 6; Karim El Ahmadi 6.5 (84. Sofyan Amrabat -), Robin van Persie 7 (73. Jens Toornstra -), Tonny Vilhena 5; Steven Berghuis 5, Nicolai Jørgensen 5, Jean-Paul Boëtius 4.5 (90. Eric Botteghin -).

Heracles Almelo: Bram Castro 6.5; Tim Breukers 6, Dries Wuytens 6.5 (68. Wout Droste 5.5), Robin Pröpper 6, Roland Baas 6; Peter van Ooijen 5 (68. Mohammed Osman 5), Sebastian Jakubiak 5.5 (83. Paul Gladon -), Jamiro Monteiro 5.5; Kristoffer Peterson 5, Vincent Vermeij 4.5, Brandley Kuwas 4.5.

Man of the match: Robin van Persie.

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019

  3. zaterdag 23 maart 2019