De Jong hoopte al op snel doelpunt: "Hebben we meegegeven"

18 februari 2018, 15:15   Bijgewerkt: 18 februari 2018, 15:20

Voor Jean-Paul de Jong leverde zijn zesde wedstrijd als hoofdtrainer van FC Utrecht wederom geen nederlaag op. Sterker nog: op bezoek bij Roda JC werd even knap als eenvoudig gewonnen (1-4) en dus was de coach zeer tevreden. "Als je ziet hoe wij de wedstrijd zijn aangegaan: precies zoals we wilden."

Een vroeg doelpunt van Sander van de Streek hielp de bezoekers in het spel, al was dat volgens De Jong niet alleen toeval. "We hadden het team meegegeven: als je een kans krijgt, tracht dan gelijk toe te slaan", vertelde hij op de clubsite. "Zo'n wedstrijd wordt dan makkelijker. We konden goed de ruimtes achter de linies bespelen en tussen de linies komen. Bovendien maakten we het Roda JC bijna onmogelijk om druk op ons te zetten."

Toch vond de coach het te lang duren voordat de wedstrijd in het slot werd gegooid. "We maakten de 0-2 in de eerste helft niet omdat we te makkelijk, te nonchalant waren. Dus gaven we in de rust aan: 'blijf druk vooruit houden en blijf gaan voor de 0-2'. Dan is het mooi dat je dan weer snel effectief bent."

Uiteindelijk werd het zelfs 1-4 en was De Jong grotendeels tevreden. Op één ding na dan: "Het enige smetje is dat je een tegendoelpunt krijgt. Op basis van ons spel ben ik zeer tevreden. Dit is een mooie overwinning op een tegenstander waar we het altijd heel lastig tegen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen