Real Sociedad helpt Seedorf met ruime overwinning op Levante

18 februari 2018, 13:49

Real Sociedad heeft een goede daad verricht voor Clarence Seedorf. De ploeg van Eusebio Sacristán won in eigen huis simpel van Levante (3-0), waardoor de nummer zeventien van de Primera Division nog in het spoor blijft van Deportivo La Coruña. Xabi Prieto, Juanmi en Sergio Canales maakten de doelpunten voor de thuisploeg.

Binnen tien minuten opende Xabi Prieto vanaf de strafschopstip de score, door hard onderin de rechterhoek te schieten. Lang kon hij echter niet genieten van zijn goal, want na die actie moest hij geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Hij zag hoe de thuisploeg veel beter was en meer balbezit had, maar dat pas zeven minuten voor de rust nogmaals uitdrukte in de score.

Na een aanval over rechts gaf Sergio Canales de bal afgemeten voor op Juanmi, die bij de tweede paal de bal met zijn hak binnen werkte. Tien minuten na de pauze besliste de aangever, Sergio Canales, zelf meteen het duel door ook de derde binnen op wonderlijke wijze te maken. Nadat hij uitgleed, stond hij op en speelde hij op prachtige wijze alsnog drie verdedigers uit: 3-0.

Seedorf zal het duel met genoegen hebben bekeken. Na de nederlaag tegen Deportivo Alavés van zaterdag, blijft de achterstand op Levante drie punten. Het is echter wel zaak dat ook zij geen punten halen, want Espanyol is de nummer zestien en heeft al negen (!) punten meer dan Seedorfs elftal, met bovendien een wedstrijd extra.