Lumu heeft spijt van Willem II-tijd en wil terug naar Nederland

Lumu heeft spijt van Willem II-tijd en wil terug naar Nederland

18 februari 2018 – Aanvaller Jeroen Lumu is pas 22 jaar oud, maar heeft al meer clubs achter zijn naam staan dan Jeroen Pauw vrouwen heeft gehad. En dat ligt volgens de aanvaller voor een groot deel bij zichzelf. Met name bij Willem II leefde hij niet als een profvoetballer en dat neemt hij zichzelf kwalijk."Het is mijn eigen schuld dat ik weg moest bij Willem II", vertelt Lumu, die de jongste doelpuntenmaker ooit van de Tilburgers werd, tegenover Omroep Brbant. "Ik liep zelf te kloten, trainde niet als een topsporter. Daar heb ik veel spijt van." Hij kwam via onder meer Bulgarije, Turkije en Oostenrijk terecht in India bij Delhi Dynamos FC. Een goede ontwikkeling, omdat hij in tegenstelling tot veel andere avonturen, nu wél minuten maakt. "Ik speel veel en sinds een aantal wedstrijden speel ik op de linksbackpositie. Veel mensen kennen mij natuurlijk als aanvaller, maar het verdedigen gaat me goed af. Ik weet wat de aanvallers denken." 

Lumu gelooft, ondanks dat hij al veel clubs versleet, dat hij nog altijd kan doorbreken. "Als ik heel eerlijk ben, heb ik mezelf gewoon niet genoeg gepusht om definitief door te breken. Ik ben volwassen geworden door al mijn avonturen in het buitenland. Ik heb veel meegemaakt en dat heeft mij geholpen als voetballer", vindt hij.

Hij hoopt dan ook op een terugkeer in de Eredivisie of Jupiler League. "Ik zou meteen het vliegtuig pakken als ik terug kan naar Nederland", verzekert hij. Een droomclub? "Ik wil zo graag ooit nog voor Willem II spelen, ik heb daar heel de jeugd doorlopen en ben daar gedebuteerd. De club zit in mijn hart."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019

  3. zaterdag 23 maart 2019