Van den Brom: "Hebben het 'Avondje NAC' stil gevoetbald"

Van den Brom: "Hebben het 'Avondje NAC' stil gevoetbald"

18 februari 2018 – John van den Brom was zaterdagavond zeer tevreden na de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda. Volgens de coach was er van het 'Avondje NAC' weinig te merken, met dank aan zijn eigen elftal. "Op de laatste tien minuten na hebben we het stadion stil gespeeld, een compliment voor mijn spelers."Tegenover FOX Sports blikte de trainer terug op de 1-3 overwinning van zijn team in Brabant. "We hebben heel goed gespeeld, goede controle en fantastische kansen gehad", vond Van den Brom. "We wisten dat NAC veel goals uit de tweede lijn tegenkrijgt. Dus soms moet je het geluk zoeken."

In het laatste kwartier kwam NAC nog gevaarlijk terug in de wedstrijd, met enkele grote kansen. Zo schoot invaller Umar Sadiq na zijn goal in de slotseconde ook nog op de lat. "Maar ik snapte dat we na een uur meer op balbezit gingen spelen. Alleen moet je dan wel blijven kijken waar de kansen liggen om naar voren te spelen en vanuit daar de aanvallers kansen te geven."

Schade leverde het AZ niet op dat ze het voet van het paspedaal haalden. Dus blijft Ajax in de Eredivisie nog altijd in zicht. Van den Brom: "Als je ze in het vizier houdt, moet je er altijd voor gaan. Als sportman kijk je natuurlijk naar boven. Het zou dom zijn van mij om te zeggen dat we dat niet doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019

  3. zaterdag 23 maart 2019