Ebuehi denkt aan play-offs met ADO: "Dat geloof is er"

Ebuehi denkt aan play-offs met ADO: "Dat geloof is er"

18 februari 2018 – ADO Den Haag kan steeds meer gaan dromen van de play-offs om Europees voetbal. De Residentieclub won zaterdagavond met 2-1 van Willem II, en de resultaten op de andere velden spraken ook in het voordeel van de Hagenaars. "Ik denk dat de play-offs haalbaar zijn", sprak rechtsback Tyronne Ebuehi.De ploeg van Alfons Groenendijk staat op twee punten van Vitesse, dat zaterdag verloor van Excelsior (1-2). De Arnhemmers staan op de voor ADO felbegeerde zevende plaats. Die notering geeft aan het einde van de rit recht op het spelen van de play-offs. Mogelijk levert plek acht ook een ticket op, maar dat is afhankelijk van de winnaar van de KNVB Beker.

"Natuurlijk hopen wij dat we de play-offs halen. Dat geloof is er ook", zegt Ebuehi tegen FCUpdate.nl. "Wij doen het dit seizoen uitstekend, de komende wedstrijden worden belangrijk. Ik denk ook dat we wat te zoeken hebben in de play-offs. We hebben een sterk team, iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Over een paar weken moeten we kijken waar we staan. Persoonlijk denk ik dat het mogelijk is."

Het scheelde niet veel of ADO beging tegen Willem II zelf een misstap. Pas in blessuretijd schoot Abdenasser El Khayati een penalty raak en bezorgde zijn ploeg zo de zege. "Deze zijn erg lekker", reageert Ebuehi op de late winst. Het moest allemaal wel van ver komen bij de thuisploeg. ADO had de hele wedstrijd het overwicht, maar kwam in de eerste helft onverwacht op achterstand. De schade werd na rust ternauwernood hersteld. "We domineerden en kregen veel kansen. In de eerste helft moeten we 2-0 of 3-0 voorstaan. Dit soort wedstrijden moeten we eerder beslissen, de trainer hamert daar ook veel op. Hier moeten we in groeien."

Ajax is volgende week zondag de volgende tegenstander voor ADO. "Een mooie wedstrijd, iedereen wil daar iets laten zien. We moeten geloof tonen, wat we het hele seizoen al doen. Het is belangrijk om met durf te spelen. In De Kuip tegen Feyenoord hebben we dat ook gedaan en hadden we punten kunnen pakken. Waarom in de Arena niet?"

Door: Steven Koelma

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 16 augustus 2018

  2. woensdag 15 augustus 2018

  3. dinsdag 14 augustus 2018