Buitenland: zege Valencia, puntenverlies Inter en Brugge

17 februari 2018, 22:50   Bijgewerkt: 17 februari 2018, 23:11

Internazionale ging verrassend met 2-0 onderuit tegen Genoa. In Spanje versloeg Valencia in de slotfase Malaga met 1-2. Ook de Belgische koploper Club Brugge kwam zaterdagavond in actie. De club Kenneth Vermeer, Ruud Vormer, Jordy Clasie en Stefano Denswil liep opnieuw averij op.

Genoa - Inter 2-0

Internazionale moest winnen om de derde plaats weer over te nemen van AS Roma. Op bezoek bij nummer twaalf Genoa werd echter met 2-0 verloren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong na een ongelukkig eigen doelpunt van Andrea Ranocchia. Na een uur spelen verdubbelde Genoa de score via Goran Pandev, waardoor de eindstand op 2-0 werd bepaald. Inter blijft daardoor op de vierde plaats staan, met twee punten minder dan nummer drie AS Roma.

Malaga - Valencia 1-2

Nummer drie Valencia wist in de laatste minuten alsnog drie punten te pakken op bezoek bij Malaga. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg goed weg toen Ignasi Miquel een rode kaart kreeg en Valencia een strafschop. Vanaf elf meter bezorgde Daniel Parejo zijn ploeg vervolgens de overwinning.

In de eerste helft was het Malaga dat op voorsprong kwam dankzij een treffer van Brown Ideye na 27 minuten. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker via Francis Coquelin. Door de nipte zege kan Valencia deze speelronde in ieder geval niet worden ingehaald door nummer vier Real Madrid.

Club Brugge - Genk 2-2

Club Brugge is er ook tegen RC Genk niet in geslaagd om drie punten te pakken. Dankzij een late penalty in de slotfase wisten de bezoekers toch nog een punt te pakken. Gent kwam al vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Nikos Karelis. Vier minuten later kreeg Brugge een strafschop waaruit Hans Vanaken voor de gelijkmaker tekende.

Na iets meer dan een uur spelen maakte Vanaken zijn tweede en zette hij Brugge zo op voorsprong. Een rake strafschop van Ruslan Malinovsky in de slotfase zorgde ervoor dat het duel toch nog in 2-2 eindigde. Brugge blijft desondanks koploper met twaalf punten voorsprong op nummer twee Sporting Charleroi, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij Brugge begonnen Vermeer en Vormer in de basis. Denswil kwam niet in actie terwijl Clasie met een lichte blessure kampt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen