PSV verliest punten en Lozano na gevecht met Heerenveen

18 februari 2018, 08:30

Een werkelijk fantastische pot voetbal tussen PSV en sc Heerenveen is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Tot één minuut voor rust leek er voor de koploper niets aan de hand, maar Hirving Lozano kreeg bij een 2-0 voorsprong rood en na rust maakten Stijn Schaars en Reza Goochannejhad de Friese achterstand ongedaan.

PSV was op voorhand gewaarschuwd, want de koploper ging aan het begin van dit seizoen met 2-0 over de knie in Friesland. De Eindhovenaren zijn echter onklopbaar in eigen huis, aangezien ze tijdens de vorige thuiswedstrijd (Excelsior, 1-0 winst) voor de 22ste keer in eigen huis wonnen: een clubrecord.

Ondanks dat laatste dicteerde de gasten het spel in de beginfase, zonder dat het kansen opleverde. De Friezen waren op het middenveld de baas, waar zeker in het begin de geblesseerde Marco van Ginkel node werd gemist.

Niks aan de hand voor de koploper, zo leek het. Totdat Lozano één minuut voor rust Lucas Woudenberg tegen het gras werkte met een slaande beweging: rood. Net als in de uitwedstrijd tegen Heerenveen mocht de Mexicaan voor rust al douchen en door rode prent lijkt de buitenspeler ook nu de wedstrijd tegen Feyenoord te missen.

Henk Veerman verving na rust de onfortuinlijke Pierie en hiermee toonde Heerenveen aan risico's te nemen. PSV werd naar achter gedrukt en zag oud-PSV'er Stijn Schaars na een prachtig ingestudeerde hoekschop de 2-1 met binnenkantrechts achter Jeroen Zoet schuiven.

PSV kwam er vervolgens niet meer aan te pas en zag Veerman en Michel Vlap kansen missen op de gelijkmaker. Reza Goochannejhad leek een pingel te krijgen van Higler, maar bleek buitenspel te staan. Phillip Cocu zag het Eindhovense fort belegerd worden door de Friese artillerie en bracht verdediger Derrick Luckassen voor de aanvallend ingestelde Mauro Junior. De wissel leek effect te hebben, want PSV kwam even niet meer in de problemen.

Zo eindigde een waar spektakel in Eindhoven in een puntendeling. PSV verliest twee punten en mist waarschijnlijk Lozano tegen Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6,5 ; Santiago Arias 6, Daniel Schwaab 7, Nicolas Isimat-Mirin 6,5, Joshua Brenet; Bart Ramselaar 6, Jorrit Hendrix 6, Mauro Junior 6 (65. Derrick Luckassen 6,5) ; Hirving Lozano 5, Luuk de Jong 6,5 , Steven Bergwijn 6,5 (77. Donyell Malen -).

Heerenveen: Martin Hansen 6; Denzel Dumfries 6,5, Daniël Høegh 5, Kik Pierie 4,5 (46. Henk Veerman 7) , Lucas Woudenberg 6 (77. Marco Rojas -); Stijn Schaars 5,5, Michel Vlap 6, Morten Thorsby 5,5; Martin Ødegaard 5, Reza Goochannejhad 7, Arber Zeneli 6.

Man of the match: Reza Goochannejhad

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen