United dankzij goals Lukaku naar laatste acht FA Cup

17 februari 2018, 20:30   Bijgewerkt: 17 februari 2018, 20:38

Manchester United heeft in de vijfde ronde van de FA Cup afgerekend met Huddersfield Town. Dankzij twee treffers van Romelu Lukaku werd het 0-2. Daardoor meldt ook de ploeg van José Mourinho zich zonder al te veel problemen bij de laatste acht van het Engelse bekertoernooi.

Huddersfield Town, waar Terence Kongolo en Rajiv van La Parra in de basis begonnen, kwam al vroeg op achterstand in eigen huis. Al in de derde minuut schoot Lukaku raak na een goede combinatie met Juan Mata. Daarna ging United iets meer achterover leunen en gaf het Huddersfield zo de kans om terug te komen. Zo was er een kans voor Van La Parra, die zijn kopbal in de handen van Sergio Romero zag eindigen.

Vlak voor rust leek de 0-2 te vallen. De treffer van Mata werd echter na ingrijpen van de videoscheidsrechter afgekeurd. Tien minuten na rust kwam de tweede treffer er alsnog. Lukaku maakte op aangeven van Alexis Sánchez zijn tweede goal van de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand op 0-2. Daardoor voegt United zich net als Chelsea, Leicester City, Southampton en Brighton & Hove Albion bij de laatste acht. Daley Blind kwam overigens de hele wedstrijd niet in actie voor de bezoekers.