Barcelona evenaart clubrecord na moeizame zege op Eibar

17 februari 2018, 18:10

Na twee keer op rij een gelijkspel heeft FC Barcelona zaterdag weer een overwinning geboekt. Op bezoek bij Eibar werd er met 0-2 gewonnen. Daarmee blijft de ploeg van trainer Ernesto Valverde voor de 31ste keer op rij ongeslagen in de competitie. Dat betekent een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 2010/11 onder Pep Guardiola.

FC Barcelona had het op bezoek bij Eibar in de eerste helft niet makkelijk. De Catalanen hadden moeite om een opening te vinden in de defensie van de thuisploeg. Toch kwam Barcelona na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Na een prachtige pass van Lionel Messi omspeelde Luis Suárez doelman Marko Dmitrovic en zorgde zo voor de 0-1.

Barcelona slaagde er vervolgens niet in om de score verder uit te breiden en zo mocht Eibar lang hopen. Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan moest de thuisploeg echter verder met tien man na een rode kaart voor Fabian Orellana. Toch wist Barcelona pas twee minuten voor tijd de score te verdubbelen. Jordi Alba bepaalde de einstand op 0-2.

Door de zege zorgt FC Barcelona ervoor dat het gat met Atlético Madrid voorlopig weer tien punten is. De nummer twee van Spanje komt zondag nog wel in actie tegen Athletic Bilbao.