FA Cup: Chelsea en Leicester City eerste kwartfinalisten

17 februari 2018, 00:34

Leicester City en Chelsea hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup, door vrijdag bij de laatste zestien allebei voor eigen publiek af te rekenen met een tweededivisieclub. Leicester City versloeg Sheffield United met 1-0, Chelsea was Hull City met 4-0 de baas.

Chelsea - Hull City 4-0

Op het eigen Stamford Bridge vlamde Chelsea voor rust tegen Hull City, dat in het Championship tegen degradatie knokt. Al in de tweede minuut kwam de Londense club op voorsprong; Willian was het middelpunt van de feestvreugde. Pedro maakte er 25 minuten later 2-0 van, door na een prachtige aanval en dito pass van Cesc Fabregas raak te schieten in de korte hoek. In de 32ste minuut zorgde Willian met een schuiver van net buiten het penaltygebied en zijn tweede van de avond voor de 3-0.

Op slag van rust werd het ook nog 4-0. Ditmaal was Olivier Giroud de maker van de goal, zijn eerste in dienst van Chelsea. De Fransman, die vorige maand overkwam van Arsenal, schoot raak bij de eerste paal na een actie en voorzet van Emerson vanaf de linkerflank. In het tweede bedrijf nam Chelsea gas terug en kon Hull zelfs op 4-1 komen, maar keeper Willy Caballero keerde in de 51ste minuut een penalty van David Meyler. In de slotfase werd het nog bijna 5-0, maar de paal voorkwam dat Willian zijn hattrick voltooide.

Leicester City - Sheffield United 1-0

Het tandem Riyad Mahrez/ Jamie Vardy, dat in het kampioensjaar zo belangrijk was voor Leicester City, maakte het verschil in de bekerconfrontatie met Sheffield United. In de 66ste minuut kopte Vardy het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord, na een voorzet van Mahrez vanaf rechts.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen