Buitenland: nieuw averij Anderlecht, Monaco wint ruim

16 februari 2018, 22:46

Anderlecht heeft opnieuw averij opgelopen in de Belgische titelrace. De titelverdediger ging vrijdag in de uitwedstrijd tegen Sint Truiden met 1-0 onderuit. In Frankrijk versloeg AS Monaco Dijon FCO met 4-0, in Duitsland zegevierde FSV Mainz 05 met 0-2 bij Hertha BSC.

Sint Truiden - Anderlecht 1-0

Op Stayen kwam Anderlecht een tegentreffer van Chuba Akpom in de 42ste minuut niet te boven. In de extra tijd van de eerste helft had Akpom er ook nog 2-0 van kunnen maken, maar Anderlecht-keeper Sels keerde de onterechte - de handsbal waarvoor de strafschop werd gegeven was buiten het strafschopgebied - penalty. In het tweede bedrijf slaagde Anderlecht er niet meer in het om te draaien, waardoor het derde blijft in de Belgische competitie. Anderlecht heeft al dertien punten achterstand op koploper Club Brugge, dat later dit weekend bovendien nog in actie komt.

AS Monaco - Dijon FCO 4-0

In het eigen Stade Louis II had AS Monaco weinig moeite met middenmoter Dijon FCO. Keita Baldé bezorgde de regerend kampioen van Frankrijk in de dertiende minuut een 1-0 voorsprong. In de laatste 21 minuten voerden Fabinho (penalty), Rony Lopes en Kamil Glik de score verder op (4-0). Monaco staat tweede in de Ligue 1, op negen punten van Paris Saint-Germain. De koploper speelt zaterdag thuis tegen Strasbourg.

Hertha BSC - FSV Mainz 05 0-2

Met Nigel de Jong de hele partij op de bank won FSV Mainz 05 met 0-2 bij Hertha BSC, waar Karim Rekik afwezig was. De Zweed Robin Quaison maakte met twee treffers, één voor en één na rust, het verschil. Voor Mainz is dit een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. Het heeft nu evenveel punten als nummer vijftien Werder Bremen, dat zaterdag nog wel bij SC Freiburg op visite gaat.