Spoorboekje: transferweekje en FA Cup-speelronde

17 februari 2018, 10:01   Bijgewerkt: 17 februari 2018, 16:03

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 17 februari.

Nieuws

{image[322238][right-half][]}Hoe reageert Groningen op gelijkspel in Venlo?

FC Groningen speelde vrijdag haar vijfde Eredivisie-duel van 2018, voor de vijfde keer in 2018 kwam het niet tot winst. Op bezoek bij VVV-Venlo werd het 1-1. Coach Ernest Faber was na afloop wel positief over het vertoonde veldspel, maar in hoeverre pikt men in Groningen de mindere resultaten nog?

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is alweer even afgelopen, toch gebeurt er nog genoeg in de geruchtensfeer. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje'. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende transferverhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met onder meer de lastige situatie van de sterke spitsen Michiel Kramer, Ruud Boymans en Lars Veldwijk en een oude bekende: Ola John. 

Wedstrijden

Eibar - FC Barcelona (16:15)

Na twee remises in de Primera Division staat FC Barcelona voor een dilemma: aan de ene kant willen ze niet weer puntverlies oplopen om zo de voorsprong in de Spaanse competitite te koesteren. Hoewel die vermoedelijk niet meer spannend wordt, is het verschil met Atlético Madrid 'slechts' zeven punten. Aan de andere kant willen de Catalanen met het oog op het duel met Chelsea in de Champions League ook geen schade meer oplopen. Hoe zal dat aflopen tegen de ploeg die twee weken geleden Sevilla nog met 5-1 versloeg?

Bekijk alle wedstrijden in de Primera Division

{image[320865][left-half][]}PSV - SC Heerenveen (19:45)

De enige niet-concurrent van PSV die de Eindhovenaren wel heel veel pijn deed dit seizoen, was Heerenveen. Uitgerekend een ploeg die nog niet echt lekker los is geraakt in de Eredivisie. Tegen PSV maakten ze in eigen huis echter enorm veel indruk en was de ploeg van Phillip Cocu volstrekt kansloos in Friesland. Hoe is dat aan de andere kant van het land in het Philips Stadion?

Bekijk alle wedstrijden in de Eredivisie

Huddersfield Town - Manchester United

De Nederlandse enclave van Huddersfield Town gaat proberen om het de ploeg van José Mourinho uiterst moeilijk te maken in de FA Cup. Rajiv van La Parra en Terence Kongolo hadden tegen Birmingham City een replay én verlening nodig, om uiteindelijk ruim van ze te winnen (1-4). Voor United is Huddersfield de eerste serieuze opponent in het bekertoernooi na Derby County en Yeovil. Wat gaat het worden?

Bekijk alle wedstrijden in de FA Cup

Voetbal op tv

15:25 uur: VfL Wolfsburg - Bayern München, FOX Sports 2 - live verslag van het Bundesliga-duel

16:15 uur: SD Eibar - FC Barcelona, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van het La Liga-duel

18:25 uur: Huddersfield Town - Manchester United, FOX Sports 6 - live verslag van het FA Cup-duel

18:25 uur: Deportivo Alavés - Deportivo La Coruña, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het La Liga-duel

18.30 uur: Sportschau, ARD - samenvattingen van de Bundesliga-duels

18:30 uur: Vitesse - Excelsior, FOX Sports 3 - live verslag van het Eredivisie-duel

19:45 uur: PSV - sc Heerenveen, FOX Sports 1 - live verslag van het Eredivisie-duel

19:45 uur: NAC Breda - AZ, FOX Sports 5 - live verslag van het Eredivisie-duel

20:45 uur: ADO Den Haag - Willem II, FOX Sports 3 - live verslag van het Eredivisie-duel

22:30 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO1 - samenvattingen van de Eredivisie-duels

23.30 uur: Match of the day, BBC One - samenvattingen van de FA Cup-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen