Sparta kan in cruciaal duel beschikken over Kramer

16 februari 2018, 16:09

Sparta kan zondag in de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Twente beschikken over Michiel Kramer. Of de spits, die zich afgelopen maandag verbond aan de hekkensluiter in de Eredivisie nadat zijn contract bij Feyenoord was ontbonden, in de basis begint, wilde coach Dick Advocaat vrijdag nog niet zeggen.

"Ik geef de opstelling pas zondag aan de spelers", reageerde Advocaat tegenover RTV Rijnmond. De oefenmeester is wel blij met de komst van Kramer. "Als we de Kramer terugzien van ADO Den Haag en uit fases bij Feyenoord, dan zal hij voor Sparta van toegevoegde waarde zijn."

Sparta staat met veertien punten onderaan in de Eredivisie. Het heeft twee punten minder dan Twente, dat de zeventiende positie bezet. Op de vraag of Sparta zich speciaal heeft voorbereid op dit cruciale duel, antwoordde Advocaat: "Jullie [de media] pinnen alles op deze wedstrijd, maar elk duel is cruciaal. Ook de wedstrijden die al zijn geweest. We moeten elke wedstrijd vol gaan om tot een resultaat te komen. Twente en Sparta zijn twee teams die weten dat het moet, dat maakt het interessant om te zien of wij daar tegenaan kunnen."

Sparta gaat zich in Enschede niet louter op verdedigen concentreren. "We gaan ook proberen om zelf te voetballen", aldus Advocaat. "Beide ploegen hebben weinig punten, al zit Twente qua budget nog wel bij de eerste vier of vijf van Nederland. Dat is nog wel van een iets ander niveau dan Sparta. Maar ook zij hebben het gevoel dat ze goed spelen en nog net te weinig punten pakken. Dat gevoel hebben wij ook, maar uiteindelijk liegen de feiten er niet om en hebben we met drie punten uit zes duels veel te weinig punten gepakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen