Van den Brom: "Dat ze zo spelen zegt iets over onze kracht"

16 februari 2018, 14:37   Bijgewerkt: 16 februari 2018, 14:49

AZ moet zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda doen wat het vorig weekend niet deed: namelijk de muur van de tegenstander kapot spelen. Trainer John van den Brom weet dat zijn ploeg in staat is om dat te kunnen. "Maar we zullen niet zomaar even winnen", waarschuwt hij. 

Tegen VVV-Venlo scoorde AZ, net als de opponent uit Limburg, vorige week uiteindelijk helemaal niet. "Dat teams zo gaan spelen, zegt iets over de kracht van ons", weet de coach op het clubkanaal van de Alkmaarders. "Maar wij moeten wel in staat zijn om er doorheen te spelen. In eerdere uitwedstrijden hebben we het ook al lastig gehad. Kwaliteit bepaalt vaak de doorslag, maar niet altijd." 

Tijdens het beruchte 'Avondje NAC' gaat de nummer drie van de Eredivisie uiteraard voor de overwinning, maar Van den Brom heeft wel respect voor de opponent, die een stuk lager staat in de Eredivisie. "NAC is een goed voetballende ploeg, die ook dúrft te voetballen. Dat biedt weer andere mogelijkheden. We zullen meer ruimte krijgen, want NAC zoekt ook meer de voetballende oplossing."

Dat moet het mogelijk wel doen zonder middenvelders Teun Koopmeiners (koorts, heeft medicatie) en Guus Til. Laatstgenoemde ging eerder naar de kant met liesklachten. Ricardo van Rhijn en Oussama idrissi zijn wel weer helemaal hersteld. "Hij is weer helemaal fit en kan in de basis starten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen