Ten Hag positief over de groei van Ajax: "Glas is halfvol"

16 februari 2018, 14:19

Trainer Erik ten Hag is zeer tevreden over de ontwikkeling die Ajax heeft getoond onder zijn leiding tot dusver. Hoewel met name in de laatste fase van wedstrijden het nog weleens beter moet, ziet hij ook veel goede dingen en wil hij daar de nadruk opleggen. "Het glas is bij mij halfvol", vertelt hij.

Tijdens de wekelijkse persconferentie ging de coach in op de kritiek die er de afgelopen week kwam op het veldspel van de Amsterdammers. "Tegen NAC Breda hebben we een goede eerste helft gespeeld, tegen FC Twente speelde we het eerste uur heel goed. Natuurlijk moet er meer stabiliteit komen, af en toe is het te wisselvallig. Maar de manier hoe we tot onze goals komen, is heel goed. We hebben veel doelpuntenmakers en zijn niet afhankelijk van een goalgetter."

Over de goalgetter van Ajax, Klaas-Jan Huntelaar, was Ten Hag even zo goed erg te spreken. "Hij levert defensief heel veel arbeid, fantastisch. Hij heeft mede door zijn twee goals tegen Roda JC ook een aardig moyenne. Als spits word je in eerste instantie afgerekend op je doelpunten. Waar hij voor staat, doet hij goed."

{image[322629][right-half][]}PEC Zwolle

Doordat Dolberg, komende maandag begint hij voorzichtig weer met trainen, nog altijd afwezig is, staat Huntelaar tegen PEC Zwolle in de basis. Ten Hag ziet het duel als een mooie test voor zijn elftal: "De eerste van de vijf Eredivisie-tegenstanders die ook echt wil voetballe, ja. Een van de lichtpunten van de competitie, een sterk voetballend geheel. Een mooie test voor ons."

Het feit dat Ten Hag niet te veel verandert in zijn elftal en veelal vasthoudt aan de zelfde speelwijze, is omdat hij graag vastigheden wil kweken. "Dat had er in deze fase al moeten zijn. Als ik nu ga experimenteren, kan het misgaan. Tegen FC Twente hebben we wat anders gedaan, maar dat brengt ook risico's met zich mee." Zonder de langdurig geblesseerde Vaclav Cerny, Dolberg, Benjamin van Leer en Daley Sinkgraven reist Ajax af Zwolle. Ook Nick Viergever, hij heeft de training wel hervat, zit nog niet bij de selectie. Lasse Schöne ging vrijdag uit voorzorg eerder naar binnen van de training, maar lijkt wel fit genoeg om minuten te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen