Schalk: "Goal in de finale gaf mijn carrière de nodige boost"

16 februari 2018, 11:35   Bijgewerkt: 16 februari 2018, 11:40

Alex Schalk trok bij NAC Breda de deur noodgedwongen acher zich dicht enkele jaren geleden, maar hoopt op niet al te lange termijn weer terug te keren bij de Eredivisionist. De aanvaller die momenteel speelt voor Ross Country droomt van een terugkeer in Brabant. "Het mooiste zou zijn om daar mijn carrière af te sluiten."

Tegenover Omroep Brabant gaat hij in op zijn vertrek bij NAC in 2014, dat volgens ook deels aan trainer Nebosja Gudelj lag. "Wat ik ook deed bij Gudelj, het maakte niet uit. Ik kreeg de kans gewoon niet. Er werd niet meer gesproken met me", blikt hij terug. Via onder meer Jong PSV en Go Ahead Eagles kwam hij terecht in Schotland, waar hij de League Cup, de Schotse beker, won met het nietige Ross Country.

Schalk maakte de winnende goal vlak voor tijd in de bekerfinale."Dat was fantastisch om mee te maken. Een doelpunt in de laatste minuut maken is altijd mooi, maar nu ging het ook om een prijs. Dat heeft me een ontzettende boost gegeven die mijn carrière nodig had."

Hoewel hij door die treffer opeens op meer belangstelling kan rekenen, ook uit de landen waar veel geld rondgaat ("Probeer maar eens 'nee' te zeggen tegen zo'n uitdaging. Daar valt zoveel te verdienen"), hoopt hij uiteindelijk op NAC Breda. Al het geld ten spijt. "Ik hoop echt dat ik weer voor NAC kan gaan spelen in de toekomst. Ik heb ook altijd gezegd dat ik daar nog terug wil komen. Het mooiste zou zijn om daar mijn carrière af te sluiten."  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen