"Ik denk dat ik tegenwoordig nooit zoveel gescoord zou hebben"

16 februari 2018, 09:23   Bijgewerkt: 16 februari 2018, 10:19

Pierre van Hooijdonk denkt niet dat hij in de huidige Eredivisie net zo vaak gescoord had, als dat hij vroeger deed. Het feit dat buitenspelers in de Eredivisie bovenaan de topscorerslijst staan, zegt volgens de voormalig profvoetballers genoeg over waarom centrumspitsen het zo moeilijk hebben. Al ziet hij ook nog enkele positieve uitzonderingen.

Steven Berghuis en Hirving Lozano zijn beiden buitenspelers die met hun goede been naar het doel staan gericht. "Ik denk dat ik tegenwoordig nooit zoveel gescoord zou hebben", vertelt Van Hooijdonk in De Volkskrant. Daarin wordt geconstateerd dat spitsen á la Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Mateja Kezman, Klaas-Jan Huntelaar, Alfonso Alves, Bas Dost en Wilfred Bony - de topscorers van de laatste decennia in de Eredivisie - minder renderen. Dit als gevolg van de buitenspelers die een andere rol krijgen.

Wout Weghorst is de diepe spits die het hoogste op de topscorerslijst staat in Nederland met tien treffers. Dat is volgens Van Hooijdonk geen toeval: Alireza Jahanbakhsh speelt daarin een grote rol. "Hij is de ideale rechterhand van Weghorst. Hij hoeft niet per se zijn man voorbij om een voorzet te kunnen geven. Hij is niet zo gericht op het zelf maken van goals. Dat is zo verschrikkelijk lekker voor een spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen