Houtman over hartinfarct: "Ik had het zo benauwd"

16 februari 2018, 08:18

Peter Houtman ontbrak enkele weken geleden opeens plots als stadionspeaker van Feyenoord. Het icoon kampte met een hartinfarct en werd dan ook per direct opgenomen in het ziekenhuis. "Ik dacht dat de pijn weg zou trekken", vertelt hij.

In gesprek met RTV Rijnmond blikt hij terug op de eerste momenten dat hij pijn aan zijn borst kreeg. Zijn zoon sloeg alarm bij de hulpdiensten, ondanks dat Houtman dacht dat het wel 'weg zou trekken'. "Op een gegeven moment werd het zo hevig. Ik heb zelfs even op de stenen van de tuin van mijn zoon gelegen. Ik had het zo benauwd", aldus Houtman.

Hoewel hij niet rookt of drinkt en wel veel sport, overkwam het Houtman toch. Er was een ader dichtgeslibd. "Het loopt altijd schade op. Dit kan gedeeltelijk natuurlijk genezen, maar dat hangt van de komende tijd af", legt Houtman uit. Het liefste was hij overigens wel meteen weer naar de bekerwedstrijd tegen PSV gegaan. "Maar ik kreeg gelijk te horen dat ik de eerste wedstrijden uit mijn hoofd kon zetten."

Jacques Nachtegaal was tegen de Eindhovenaren de vervanger en deed dat alleraardigst, al zaten er wat opstartproblemen bij. De naam van Eric Botteghin hebben maar weinig fans hebben herkend en in de rust was er sprake van een 'maximale hoeveelheid' extra tijd. Wie zich er zorgen over maakt: Houtman keert terug. Al was het alleen al vanwege de hoeveelheid berichten die hij kreeg na zijn hartinfarct. "Je probeert zoveel reacties te beantwoorden. Dat lukt niet altijd." 

FCUpdate.nl maakte recent nog een groot verhaal met de stadionspeaker van Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen