De Ligt gebruikt oud-Olympiër voor verbetering van sprint

16 februari 2018, 07:59

Matthijs de Ligt heeft individuele trainingen gevolgd om nog sneller te worden. De Ajax-verdediger heeft in samenwerking met voormalig Olympiër Troy Douglas stappen gezet om nog meer vaart te krijgen op  het veld. "Mijn sprint was niet efficiënt genoeg", duidt de achterhoedespeler.

Een aantal kleine veranderingen zorgden ervoor dat De Ligt zijn kracht beter kwijt kan in de spint. "Je zou het niet zeggen als je mij ziet, maar ik nam vroeger altijd heel kleine pasjes tijdens het sprinten", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Ik heb veel power, maar als je kleine stapjes zet, kun je die kracht helemaal niet kwijt. Zeker tijdens de lange sprints moet ik veel grotere stappen maken. Hij hamert daar steeds weer op. Klinkt simpel, maar het komt heel nauw." 

Niet alleen op het gebied van sprinten, maar ook in het krachthonk krijgt De Ligt, op eigen verzoek overigens, steun van Douglas (55). "Vorig jaar was ik nog een jongetje van zeventien. Hoe je het ook wendt of keert: ik was toen misschien al wel groot, maar nog niet volgroeid. Daar heb ik het ook veel met Troy over gehad. Nu ben ik dat wel en kunnen we vol gas gaan", vindt hij.

Niet alleen in snelheid en in kracht maakt de centrale verdediger stappen. Doordat Davinson Sánchez na een jaar alweer vertrok bij Ajax, geeft De Ligt ook leiding aan de verdediging. "Ik ben dominanter in de coaching en in de duels. Dat probeer ik vast te houden en speel elke wedstrijd alsof het mijn laatste is. Ik voel ook dat ik meer ervaring heb. Ik kan door wedstrijden te spelen snel een hoger niveau aantikken. Dat is voor iedereen anders. Ik heb het geluk dat ik daar vrij snel van profiteer.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen