Leipzig te sterk voor Napoli, Lazio verrassend onderuit

15 februari 2018, 23:09   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 23:59

RB Leipzig heeft een belangrijke uitzege geboekt op Napoli in de laatste 32 van de Europa League. Op bezoek in Italië wonnen de Duitsers met 1-3. Napoli, dat met een B-team aantrad, kwam nog wel op voorsprong, maar gaf het volledig uit handen.

Napoli - RB Leipzig 1-3

Napoli moest het tegen Leipzig stellen zonder de geschorste Dries Mertens. De Italianen probeerden het in de eerste helft wel, maar hadden moeite om door de Duitse verdediging heen te komen. Na rust was het wel raak voor Napoli, ondanks dat de thuisploeg het niet bepaald makkelijk had. Adam Ounas opende de score door in de verre hoek raak te schieten.

Leipzig kwam echter snel terug in de wedstrijd en na een uur spelen tekende Timo Werner voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd draaiden de Duitsers het zelfs helemaal om. Een treffer van Bruma betekende de 1-2 voorsprong voor de bezoekers. In de slotfase werd het vervolgens nog erger voor Napoli. In de extra tijd maakte Werner zijn tweede van de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand op 1-3.

FCSB - Lazio 1-0

Lazio is tegen FCSB niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. De Italianen kwamen niet tot scoren in Roemenië en omdat de thuisploeg dat wel deed, ging Lazio met 1-0 onderuit. Lazio, dat zonder Stefan de Vrij aan het uitduel begon, kwam in de eerste helft verrassend op achterstand. Harlem-Eddy Gnohere zette FCSB na een half uur spelen op voorsprong. Dat bleek uiteindelijk ook de ruststand.

Dat betekende dat Lazio na rust aan de bak kon, maar de Italianen slaagden er niet in om door de verdediging van FCSB heen te breken. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Felipe Anderson, maar hij zag zijn schot oog-in-oog met doelman Andrei Vlad ruim naast gaan. Daardoor bleef het bij 1-0 en moet Lazio volgende week in eigen huis orde op zaken stellen.

Celtic - Zenit Sint-Petersburg 1-0

Celtic deed donderdagavond goede zaken tegen Zenit Sint-Petersburg. De Schotten wonnen in eigen huis knap met 1-0. De openingstreffer viel pas laat op Celtic Park. Na 78 minuten spelen was er de voorsprong voor de thuisploeg. Callum McGregor maakte op mooie wijze de belangrijke 1-0 tegen Zenit Sint-Petersburg.

Dat bleek uiteindelijk ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, waardoor Celtic volgende week mag gaan proberen om de 1-0 voorsprong te verdedigen in Rusland.

Partizan - Viktoria Plzen 1-1

Ook bij Partizan tegen Viktoria Plzen is nog niets beslist. In Belgrado eindigde de wedstrijd in 1-1. Partizan kwam twaalf minuten na rust op voorsprong in eigen huis dankzij een treffer van Leandre Tawamba Kana. In de slotfase kwam Viktoria Plzen vervolgens nog langszij. Radim Reznik tekende voor de gelijkmaker en dat betekende ook direct de eindstand.

Lees ook: Atlético sloopt Kopenhagen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen