Batshuayi bezorgt Dortmund late zege, AC Milan wint simpel

15 februari 2018, 21:04   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 23:12

Borussia Dortmund heeft de eerste slag in de Europa League tegen Atalanta gewonnen. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer werd met 3-2 verslagen. Een late treffer van Michy Batshuayi bezorgde de Duiters de volle buit.

Borussia Dortmund - Atalanta 3-2

Borussia Dortmund kwam aan het begin van de wedstrijd sterk uit de startblokken. Marco Reus had zijn ploeg al snel op voorsprong kunnen zetten, maar schoot voorlangs. Na een half uur kwam de voorsprong voor de Duitsers er alsnog. Na goed voorbereidend werk van Lukasz Piszczek kon André Schürrle binnentikken.

Na rust was Atalanta echter aan zet. Josip Ilicic scoorde binnen vijf minuten tweemaal en zette de bezoekers zo verrassend op voorsprong. Heel lang kon Atalanta daar niet van genieten, want negen minuten later stond het weer gelijk. Batshuayi scoorde in zijn derde wedstrijd voor Dortmund alweer zijn vierde doelpunt. De winteraankoop van Dortmund was bijzonder belangrijk, want hij bezorgde zijn ploeg de overwinning. In de slotminuut tekende hij voor de 3-2 op aangeven van Mario Götze.

Ludogorets - AC Milan 0-3

In de slotfase viel ook nog de derde treffer via Fabio Borini. Door de 0-3 zege lijkt Milan al met één been in de volgende ronde te staan. Ludogorets, waar Jody Lukoki in de basis begon, lijkt in ieder geval voor een onmogelijke missie te staan in Italië.

Nice - Lokomotiv Moskou 2-3

OGC Nice kende een zeer sterke start tegen Lokomotiv Moskou. Binnen een half uur spelen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Mario Balotelli maakte na vier minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ook de 2-0 kwam van de voet van de Italiaan. Na een overtreding van Nemanja Pejcinovic kreeg Nice een penalty toegewezen en Balotelli schoot vervolgens raak vanaf elf meter. Vlak voor rust kregen ook de bezoekers een penalty. Zo viel de aansluitingstreffer via Manuel Fernandes.

Na 67 minuten kreeg Nice een flinke tegenvaller te verwerken. Racine Coly kreeg namelijk direct rood voor een overtreding op AZ-speler Ari waardoor de Fransen het met tien man moesten stellen. Twee minuten later maakte Fernandes zijn tweede van de wedstrijd en trok zo de stand gelijk. Een kwartier voor tijd ging het helemaal mis voor Nice. Fernandes maakte zijn derde van de wedstrijd en zette de Russen zo voor het eerst op voorsprong. Het bleek uiteindelijk ook de einstand waardoor Nice flink aan de bak moet in Rusland.

Marseille - Braga 3-0

Olympique Marseille kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong. Valere Germain opende na vier minuten de score op aangeven van Dmitri Payet. Pas in de tweede helft wist Marseille de score verder uit te breiden. Met nog twintig minuten te gaan, maakte Germain zijn tweede van de avond.

Het werd ook nog 3-0 voor de Fransen. Het slotakkoord was voor Florian Thauvin. Daardoor boekt Marseille een vrij eenvoudige zege en lijkt de volgende ronde al binnen handbereik.

Bekijk hier het verslag van de overige Europa League-duels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen