Spoorboekje: crisisploeg FC Groningen naar Limburg

16 februari 2018, 07:00   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 23:10

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 16 februari.

Nieuws

Vooruitblikken Eredivisie

Op de vrijdag blikken de Eredivisie-trainers zoals gebruikelijk vooruit op de duels van aankomend weekend. Wat verwachten de trainers van de wedstrijden? En welke spelers zijn niet inzetbaar? 

Wedstrijden 

VVV-Venlo - FC Groningen (20.00 uur) 

Het is allerminst een rustige week geweest bij FC Groningen. Er was de rel rond Lars Veldwijk, het teleurstellende gelijkspel tegen ADO Den Haag, het contractnieuws over Ron Jans en de aanstelling van nieuwe trainer Danny Buijs. Een goed resultaat tegen VVV-Venlo kan de in crisis verkerende ploeg weer even wat lucht geven, maar VVV is een ploeg die niet makkelijk te verslaan is. Dat bleek ook eerder dit seizoen, toen beide teams gelijkspeelden in Groningen. 

Chelsea - Hull City (21.00 uur) 

In de vijfde ronde van de FA Cup neemt Chelsea het in eigen huis op tegen Hull City, dat momenteel de 21ste plek bezet in het Championship. Op papier dus een eenvoudige wedstrijd voor Chelsea. De ploeg van Antonio Conte had het de laatste weken echter niet makkelijk. Van de vijf wedstrijden die er werden gespeeld, werden er drie verloren.

MVV - NEC (20.00 uur)

Vrijdag staan er weer acht duels in de Jupiler League op het programma. Koploper NEC Nijmegen gaat op bezoek bij MVV Maastricht, dat op de veertiende plek staat. NEC moet winnen om te zorgen dat het Jong Ajax voorblijft. Beide ploegen hebben namelijk hetzelfde aantal punten, maar het doelsaldo van de Nijmegenaren is iets beter.

Voetbal op tv

20.00 uur: MVV - NEC, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, FOX Sports 1, schakelshow

20.00 uur: VVV-Venlo - FC Groningen, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.25 uur: Hertha BSC - FSV Mainz 05, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, voetbaltalkshow

21.00 uur: Chelsea - Hull City, FOX Sports 6, live verslag van het FA Cup-duel 

23.30 uur: Jupiler League samenvattingen, Veronica, samenvattingen van de Jupiler League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen