Faber ondanks griepvirus met vertrouwen naar VVV-Venlo

15 februari 2018, 15:42

Ernest Faber hoopt dat FC Groningen op bezoek bij VVV-Venlo in de Eredivisie weer iets van het eigen zelfvertrouwen kan terugkrijgen. De ploeg van Ernest Faber won in 2018 nog niet en na de onrust met spits Lars Veldwijk lijkt de onrust in het noorden compleet. Dus is het tijd voor de ommekeer, meent de coach.

"Zondagavond heb ik voor mezelf doorgeschakeld en deze week heeft de groep zich volledig gericht op VVV-uit", blikt de coach kort terug op de situatie met Veldwijk op de clubsite. "Er is fanatiek getraind en vol enthousiasme. We hadden vandaag (donderdag, red.) bij de 'elf tegen elf' 22 gretige spelers op het veld staan."

Net als in de rest van Nederland ging het griepvirus deze week ook door Groningen. Faber: "Kasper Larsen is ziek naar huis gegaan. En ook Django Warmerdam en Amir Absalem zijn wat ziek geweest. Deyovaisio Zeefuik viel zondag tegen Feyenoord uit, maar is weer topfit en vanuit de onder-23 gaan Jan Hoekstra en Michael Breij mee naar Venlo."

Met hen moet er een goed resultaat worden behaald in Venlo. "Ze doen het dit seizoen goed. Uit en thuis voeren ze hun compacte speelwijze perfect uit. Toch acht ik onszelf in staat om een overwinning te pakken in Limburg. Wij hebben die drie punten keihard nodig voor ons zelfvertrouwen en om weg te blijven bij die onderste plaatsen. Het blijft toch altijd ons doel om naar boven te kunnen blijven kijken."

Steijn ziet Groningen niet als ABC'tje: "Simpel is het echt niet"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen