Steijn ziet Groningen niet als ABC'tje: "Simpel is het echt niet"

15 februari 2018, 12:58   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 13:08

In de huidige vorm lijkt VVV-Venlo favoriet voor het Eredivisieduel met FC Groningen, dat in 2018 nog niet won. Toch waakt trainer Maurice Steijn voor onderschatting bij zijn ploeg en hij voorspelt dan ook een zware opgave vrijdagavond. "Wij moeten nog steeds naar beneden kijken en de benodigde punten pakken om ons te handhaven."

Op de clubsite kijkt de oefenmeester vooruit op het treffen van vrijdagavond met de noorderlingen, waar het erg onrustig is. Niet alleen presteert de formatie van Ernest Faber matig, ook was er het conflict met aanvaller Lars Veldwijk. In Venlo gaat het door de zes punten uit de laatste drie duels daarentegen wel voorspoedig. Toch wordt het geen ABC'tje dat de thuisploeg wel even wint in De Koel.

"Zo simpel is het echt niet. Groningen heeft gewoon heel goede spelers en het zal daar ook een keer gaan draaien", aldus Steijn, die ook een aantal spelers moet missen. Jerold Promes en Damian van Bruggen kampen bijvoorbeeld met hamstringblessures. "Moeilijk om aan te geven hoe lang dat gaat duren. Soms is dat vier weken, in andere gevallen een week of twee. Dus dat is afwachten. Feit is dat ik tegen Groningen twee van mijn drie centrale verdedigers mis."

Alleen Nils Röseler is fit voor die positie, al is ook het terugschuiven van aanvoer Danny Post nog optioneel. Steijn gaat het rustig bekijken. "Het voordeel is wel dat verder iedereen fit is, dus we zijn helemaal klaar voor het treffen met Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen