NEC-trainer Lijnders paste tactiek op verzoek van de spelers aan

15 februari 2018, 08:33   Bijgewerkt: 15 februari 2018, 08:41

Pepijn Lijnders heeft op verzoek van zijn spelers meer zekerheid ingebouwd in de speelwijze van zijn ploeg NEC in de Jupiler League. Nadat de Nijmegenaren twee weken geleden verloren op bezoek bij FC Emmen, kwam vanuit de spelersgroep dat verzoek. "Stapje voor stapje werk ik naar een manier van spelen toe. Af en toe moet ik een stapje terugdoen", aldus de coach. 

De trainer ziet het dan ook helemaal niet als een verlies dat hij meer zekerheid heeft ingebouwd in zijn elftal. "Als er twijfel komt bij spelers, wat na Emmen op zijn minst het geval was, dan moet ik zo snel mogelijk voor zekerheid zorgen. Hoog druk zetten levert meer onzekerheid op", vertelt hij tegenover De Gelderlander.

Met die iets meer verdedigende speelstijl werd vervolgens Jong PSV (2-0) wel verslagen. Lijnders: "Elf spelers moeten pressing spelen met één brein. Waar op het veld dat is, maakt niet uit. Dat verandert niet. Hoge pressing is één van de wapens. Dat is één onderdeel dat we aanpassen. Maar er zijn veel meer dingen waar we mee bezig zijn.'"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen