Spoorboekje: bomvol programma in Europa League

15 februari 2018, 07:00   Bijgewerkt: 14 februari 2018, 23:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 15 februari.

Specials 

Het vervolg van de Europa League

Na twee dagen Champions League-geweld staat er vanavond een bomvol Europa League-programma op het programma. De afgelopen zeventig dagen lag de tweede competitie van Europa stil, vanavond gaat het direct los. Ook de nummers drie van de Champions League-groepen zijn er vanaf de tweede ronde bij. FCUpdate.nl zet de kanshebbers en de outsiders voor de winst van de Europa League-bokaal op een rij.

Wedstrijden

Borussia Dortmund - Atalanta Bergamo (19.00 uur) 

Borussia Dortmund pakte in een loodzware Champions League-groep met onder meer Tottenham Hotspur en Real Madrid slechts twee punten en plaatste zich daardoor voor de Europa League. Daarin wacht nu een ontmoeting met Atalanta Bergamo, waar Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens onder contract staan. 

Östersunds FK - Arsenal (19.00 uur) 

Eén van de opvallendste namen in deze Europa League-ronde is die van Östersunds FK. De club heeft zich aan de hand van de Engelse coach Graham Potter de laatste jaren razendsnel opgewerkt in de Zweedse competitie en komt nu in de Europa League met Arsenal een prachtige tegenstander tegen. Het duel wordt gespeeld in de Jämtkraft Arena, die slechts 8.466 toeschouwers kan ontvangen. Het treffen tussen de voetbaldwerg en de Engelse grootmacht is op voorhand al bijzonder interessant. 

 

Olympique Lyon - Villarreal (21.05 uur) 

Zonder Kenny Tete maar met Memphis Depay in de gelederen moet Olympique Lyon meteen aan de bak in de knockout-fase van de Europa League. Villarreal, dat vijfde staat in Spanje, is de tegenstander in de tweede ronde. Voor Lyon, dat vorig seizoen de halve finale haalde en het toen niet redde tegen Ajax, meteen een mooie test. 

Voetbal op tv

17.00 uur: FC Astana - Sporting Portugal, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel

18.00 uur: Studio Europa League, FOX Sports, live verslag van de wedstrijden in de Europa League

18.00 uur: Borussia Dortmund - Atalanta live, aansluitend Olympique Lyon - Villarreal live, RTL 7, live verslag van beide Europa League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen