Guardiola na 0-4: "We staan bijna in de kwartfinale"

13 februari 2018, 23:22

Het tweeluik met FC Basel is pas halverwege, maar manager Pep Guardiola weet dat zijn club Manchester City al bijna in de kwartfinale van de Champions League staat. Op het St. Jakob-Park, waar Engelse teams het de laatste jaren moeilijk hadden, won de Premier League-koploper dinsdag met 0-4. De return is over drie weken in Engeland.

"Een uitstekend resultaat. We staan bijna in de kwartfinale", aldus Guardiola bij BT Sport. "De Champions League gaat altijd over 180 minuten en de return zullen we serieus nemen, maar dit is een uitstekend resultaat. Het is nog maar februari, maar in de Premier League staan we er al geweldig voor en we hebben ons bijna geplaatst voor de kwartfinale [van de Champions League]. We staan in één finale [League Cup] en maandag kunnen we de kwartfinales van de FA Cup bereiken. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd."

Ilkay Gündogan was met twee doelpunten de matchwinner bij Manchester City. "Hij is een buitengewone speler", looft Guardiola de Duitser. "Vorig jaar hebben we hem enorm gemist door een blessure van zes maanden. Dat is waarom we zo tevreden zijn, niet alleen vanwege de kwaliteiten maar om het karakter om te willen voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen