Blom leidt PEC - Ajax, Makkelie naar Jupiler League

13 februari 2018, 12:19   Bijgewerkt: 13 februari 2018, 14:21

Kevin Blom moet zondag PEC ZwolleAjax in goede banen zien te leiden. De degradatiekraker op zondag tussen FC Twente en Sparta is in handen van Pol van Boekel. Danny Makkelie, die het veelbesproken doelpunt van Excelsior afkeurde, fluit komend weekend in de Jupiler League. Hij floot dit seizoen nog niet eerder een niveau lager.

Blom kreeg dit seizoen drie keer eerder een wedstrijd van Ajax. Onder zijn leiding won Ajax in eigen huis van Sparta (4-0) en PSV (3-0). De seizoensopener bij Heracles Almelo verloor Ajax (2-1) met Blom als scheidsrechter.

Koploper PSV ontvangt sc Heerenveen zaterdag en dat duel is in handen van Dennis Higler, die zondag Feyenoorders Bilal Basaçikoglu en Tyrell Malacia van het veld stuurde. Ed Janssen gaat zondag naar De Kuip, waar Feyenoord Heracles Almelo ontvangt.

Het is opvallend dat Makkelie een wedstrijd in de Jupiler League krijgt. De KNVB stuurt hem vrijdag naar MVV – NEC. De arbiter raakte zondag in opspraak, omdat hij een doelpunt van Excelsior tegen NAC Breda afkeurde. De bal zou de achterlijn zijn gepasseerd, maar dat blijkt niet uit de beelden. Het is voor de eerste keer dit seizoen dat Makkelie in de Jupiler League fluit.

Aanstellingen Eredivisie

Vrijdag

VVV-Venlo – FC Groningen (20.00 uur), Van de Graaf

Zaterdag

Vitesse – Excelsior (18.30 uur), Manschot

PSV – sc Heerenveen (19.45 uur), Higler

NAC Breda – AZ (19.45 uur), Kamphuis

ADO Den Haag – Willem II (20.45 uur), Kooij

Zondag

Roda JC – FC Utrecht (12.30 uur), Lindhout

Feyenoord – Heracles Almelo (14.30 uur), Janssen

FC Twente – Sparta (14.30 uur), Van Boekel

PEC Zwolle – Ajax (16.45 uur), Blom

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen