Officieel: Groningen zet Veldwijk terug naar beloften

Officieel: Groningen zet Veldwijk terug naar beloften

12 februari 2018 – FC Groningen heeft Lars Veldwijk voor voorlopig teruggezet naar het onder 23-elftal, zo meldt de equipe uit de Martinistad maandag via de officiële kanalen. De 26-jarige aanvaller zou afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0) hebben geweigerd om in te vallen."FC Groningen heeft Lars Veldwijk voorlopig teruggezet naar FC Groningen onder-23. De club richt zich verder volledig op de volgende competitiewedstrijd, komende vrijdagavond uit tegen VVV-Venlo", meldt FC Groningen in een korte verklaring op haar digitale thuis.

Volgens coach Ernest Faber had Veldwijk geen zin om in te vallen tegen ADO. "Het was de bedoeling dat, als Mimoun Mahi niet meer kon, Veldwijk in zijn plaats zou komen. Mahi kon gelukkig door en Veldwijk zou voor iemand anders komen. Hij besloot zelf te zitten en niet in te vallen", sprak Faber bij FOX Sports. Hij baalde van de houding van Veldwijk. "Helaas zijn er ook spelers die niet meer willen knokken voor hun collega's. Dat is teleurstellend."

Veldwijk was zich echter van geen kwaad bewust. "Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen", twitterde hij zondagavond. "Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet."

Lees ookErediVisie: doelpuntendroogte, Veldwerkweigering en 'code rood'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019