Spoorboekje: vervolg Champions League-campagne

Spoorboekje: vervolg Champions League-campagne

13 februari 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 13 februari.

Specials

Voorbeschouwing Champions League
De achtste finales van de Champions League beginnen vandaag met meteen twee fraaie partijen. In de ochtend publiceert FCUpdate.nl een vooruitblik op alle vier duels die vandaag en morgen worden afgewerkt.


FC Basel thuis sterk tegen Engelse clubs
FC Basel krijgt vanavond voor de achtste keer dit decennium in een Europees clubtoernooi bezoek van een Engelse club. De Zwitsers treffen op het eigen St. Jakob-Park Manchester City voor hun eerste duel in de achtste finales van de Champions League. Basel boogt sinds 2010 op een fraaie thuisbalans tegen Engelse teams; in vijf van de voorgaande zeven confrontaties stapte het juichend van het veld. FCUpdate.nl gaat terug in de tijd.

Wedstrijden

Juventus - Tottenham Hotspur (20.45 uur) 

Het vervolg in de Champions League wordt geopend met een partij waar alle liefhebbers hun vingers bij aflikken. De verliezend finalist neemt het op tegen de ploeg die voor het eerst in de historie in de knock-outfase van de Champions League staat. Vorig seizoen eindigde Tottenham nog onverwachts op de derde plek achter Leverkusen en Monaco, dit seizoen werd het in de 'poule des doods' eerste voor Real Madrid en Borussia Dortmund. Kunnen ze het de Oude Dame ook moeilijk maken? 

Rode Ster Belgrado - CSKA Moskou (18.00 uur) 
Ook in de Europa League wordt al afgetrapt dinsdagavond. Een Oost-Europees onderonsje met publiek: in eerste instantie had de club na wangedrag van hun fans in het duel met Bate Borisov een publiek zonder wedstrijd opgelegd kregen, die is echter omgezet in een boete en een voorwaardelijke straf. Dus zitten er toch fans bij het vervolg van de Europa League-campagne. 

Tiajjin Quanjian - Kitchee (13.00 uur) 
Ook in de Aziatische Champions League staat een speelronde op het programma. Zo komt Leroy George met Melbourne Victory in actie tegen Ulsan, terwijl Nemanja Gudelj met Tiajjin Quanjian tegenover Kitchee staat. De vraag is overigens wel of hij al meedoet: het eerste duel met Ceres in de Aziatische Champions League (2-0 winst) zag hij niet bij de selectie. 

Voetbal op tv

18.00 uur: Rode Ster Belgrado - CSKA Moskou, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel
20.00 uur: Juventus - Tottenham Hotspur, Veronica, voorbeschouwing en verslag van het CL-duel
20.45 uur: Switchkanaal Champions League, Ziggo Sport, verslag van de twee CL-duels

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019