ErediVisie: doelpuntendroogte, Veldwerkweigering en 'code rood'

12 februari 2018, 11:14

Er vielen bijna meer rode kaarten dan doelpunten in speelronde 23 van de Eredivisie, toch waren er bij PSV wel genoeg voltreffers. Steven Bergwijn trof namelijk niet alleen doel, maar ook nog iets heel anders deze week. Hij is overigens één van de aanvallers die niet in onmin leeft met zijn trainer, dat is in het noorden des lands in Heerenveen en Groningen wel anders. Dat en meer in de ErediVisie, onze wekelijkse blik over de velden. 

{image[324118][right-half][]}Doelpuntendroogte

AZ, VVV-Venlo, FC Groningen, ADO Den Haag, Excelsior, NAC Breda en Willem II slaagden er afgelopen weekend niet in om het doel te vinden. Ook de andere ploegen kwamen niet tot veel treffers, alleen Vitesse kon driemaal juichen tegen Feyenoord. Het is het laagst aantal treffers in één speelronde sinds het seizoen 2012/13, toen er slechts vijftien goals in één speelronde werden gevierd. Maar goed: als spitsen niet willen invallen, grensrechters ballen plots over achterlijnen zien gaan, keepers uitblinken en kansen zoals van Bartholomew Ogbeche worden gemist, is dat natuurlijk ook niet zo heel gek. 

Veldwerkweigering

Gezellig zal het momenteel allerminst zijn in Groningen, want niet alleen werd er de laatste vijf wedstrijden niet meer gewonnen, ook bereikte de onrust tussen Ernest Faber en Lars Veldwijk het kookpunt. Eerstgenoemde beweerde dat de aanvaller niet wilde invallen, terwijl de spits zelf vervolgens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/328568/veldwijk-is-verbaasd-en-ontkent-weigeren-van-invalbeurt/,_blank,naar buiten bracht] dat de trainer geen beroep op hem deed. Ron Jans kan als een detective uitzoeken wie de waarheid spreekt: wordt het Ernest Fabeltjes of Lars Veldwerkweigering?

{image[323607][left-half][]}Veerman > Streppel

Toch is het conflict tussen Veldwijk en Faber niet de enige onrustige situatie tussen een spits en trainer in het noorden. Ook in Heerenveen liggen Henk Veerman en Jurgen Streppel namelijk een beetje in de clinch. Afgelopen week gaf de lange spits aan dat hij vond geen kans te krijgen van zijn coach. Het publiek heeft, als een een jury in het Amerikaanse rechtssysteem, in het conflict geoordeeld in het voordeel van de aanvaller: toen hij na een uur het veld betrad voor Reza Ghoochannejhad, deed hij dat onder luid applaus. Fryslân houdt dus van Veerman, die dat vertrouwen met een prachtassist terugbetaalde.

'Code rood' voor Feyenoord

Nadat Steven Berghuis tegen PSV en Nicolai Jørgensen tegen Ajax een rode prent pakte, kon aan aan dat lijstje afgelopen weekend Bilal Basacikoglu en Tyrell Malacia worden toegevoegd. Feyenoord kleurt door die kaarten dit seizoen het vaak rood. Alleen Rooda JC en ADO Den Haag kregen even vaak rood als de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Ter vergelijking: in heel vorig seizoen werd er geen enkele speler van de Rotterdammers het veld uitgestuurd...

{image[324100][right-half][]}Veranderlijk Vitesse

Niets is zo veranderlijk als Vitesse. Midweeks kookte Henk Fraser nog van woede na de schamele 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag, zondag kon de coach meer dan tevreden zijn met zijn mannen na de prima zege. Fraser lacht, Fraser huilt dit seizoen. Slechts tweemaal (!) deze Eredivisie-jaargang volgde na een overwinning, nóg een zege. Andersom verloren de Arnhemmers dit seizoen nooit twee wedstrijden op rij in de Eredivisie. Er valt werkelijk geen pijl op te trekken: niets is zo veranderlijk als Vitesse.

Bergwijn heeft twee voltreffers

PSV werd zaterdagavond gered door Steven Bergwijn op bezoek op Het Kasteel, toch waren het niet de enige voltreffers die het talent deze week maakte. Binnen een paar dagen tijd schoot de aanvaller twee keer een verdediger snoeihard tussen de benen. Over aanvallers die angst in boezemen bij verdedigers gesproken: als verdediger pas je wel op je tellen als je de komende weken tegenover PSV staat. Kan Denzel Dumfries wederom zijn borst natmaken komend weekend?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen