Luuk de Jong fileert arbiter Nijhuis: "Snap niet dat je zo wil fluiten"

12 februari 2018, 07:39

Luuk de Jong heeft zich afgelopen weekend groen en geel geërgerd aan het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Volgens de aanvaller van PSV liet de arbiter veel te veel toe op Het Kasteel. "Ik snap gewoon niet dat je zo wil fluiten", vertelde hij in emotie.

"Steven Bergwijn krijgt een schop in de tweede helft, doet hij niks aan. Ik een paar beuken achter elkaar, niets", soms de spits tegenover De Telegraaf op. "Sparta heeft vijftien overtredingen achter elkaar mogen maken, zonder dat iemand er een kaart voor krijgt. Het is heel lastig om daar mee om te gaan, als je ineens zo'n scheidsrechter hebt. Dat wordt op een gegeven moment heel frustrerend."

Volgens De Jong schiet Nijhuis door in zijn 'losse' manier van fluiten. "Er is ook een grens. Die moet je als scheidsrechter bewaken. Daarin vond ik hem heel matig. Hij liet veel te veel doorgaan." Hoewel De Jong bij afwezigheid van Marco van Ginkel de aanvoerdersband droeg, kon hij er naar eigen zeggen niet veel aan doen.

"Praten werkt alleen maar averechts bij Nijhuis. Soms schreeuw ik niet eens, wil ik er alleen even over praten, maar heb ik al het idee dat hij alleen daarom tegen mij gaat fluiten. Dat was vorig seizoen ook al zo vaak het geval. Kwam ik rustig naar hem toe om iets te zeggen en kreeg ik gelijk een gele kaart in mijn gezicht gedrukt. Ja, dat is alleen bij deze scheidsrechter zo. Gelukkig hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen