Verbeek: "PSV blijft de dingen doen, die ze moeten doen"

11 februari 2018, 23:56   Bijgewerkt: 12 februari 2018, 00:04

Gertjan Verbeek noemde het spel van PSV 'schijtbakkenvoetbal', maar kan ook complimenteus zijn over de koploper van de Eredivisie. De trainer van FC Twente complimenteert de stabiliteit van de Eindhovenaren. Al denkt hij niet dat PSV op deze manier kans heeft in de Champions League, mocht de club dat volgend seizoen bereiken.

"PSV raakt niet in paniek. Ze blijven continu de dingen doen, die ze moeten doen", zegt Verbeek bij Studio Voetbal. "Het geeft veel stabiliteit. PSV kan ook veel in dezelfde samenstelling voetballen. Behalve Marco van Ginkel is af en toe een vraagteken. Verder is het heel vast. PSV durft op een geringe voorsprong een wedstrijd uit te spelen."

Met nog elf wedstrijden op het programma, stevent PSV steeds meer op de titel af. "Natuurlijk kun je zo kampioen worden in Nederland", aldus Verbeek. "Maar uiteindelijk moet je ook naar een prestatiegerichte organisatie, en kun je niet alleen naar de resultaten kijken. Je hebt een huishouding te voeren. Af en toe moet een club ook spelers verkopen en moet het team zich ook blijven ontwikkelen. Een club wil ook interessant blijven voor sponsoren. Én je wilt naar een hoger niveau. Dus dan moet je ook beter gaan voetballen. Als je dit voetbal speelt in de Champions League, is er weinig kans."

Hoe dan ook, Verbeek vindt de huidige voorsprong van PSV op de concurrentie terecht. "Omdat ze in staat zijn een wedstrijd dood te maken. Op momenten PSV niet goed in de wedstrijd zit, zijn ze in staat om op resultaat te spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen