Buitenland: Roma wint na valse start, malaise Lyon houdt aan

11 februari 2018, 23:14

Na een valse start heeft AS Roma Benevento van zich afgeschud. In Frankrijk houdt de negatieve reeks van Olympique Lyon aan. Valencia was in Spanje de sterkste in een hectische derby tegen Levante.

AS Roma - Benevento 5-2

AS Roma, met Kevin Strootman in de basis, startte slecht tegen Benevento. Guilherme zag dat zijn schot van richting veranderde en zo in het Romeinse doel terechtkwam. Roma moest in de achtervolging en zette die succesvol in. Aleksandar Kolarov kopte voor rust de gelijkmaker binnen. In de tweede helft ging de thuisploeg verder. Edin Dzeko hielp Roma met zijn hoofd aan een 2-1 voorsprong. Uitblinker Cedin Cengiz gooide de wedstrijd met twee doelpunten helemaal in het slot. Enrico Brignola scoorde nog wel een aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Benevento niet. Het slotakkoord was voor Gregoire Defrel, die vanaf de penaltystip de eindstand op het scorebord zette.

Olympique Lyon - Stade Rennes 0-2

Olympique Lyon zit in een sportieve crisis. Les Gones verloren zondag in eigen huis van Stade Rennes en dat betekende de derde competitienederlaag op rij. Kenny Tete startte in de basis, Memphis Depay kwam halverwege de wedstrijd in het veld voor Mariano Diaz. Wahbi Khazri opende al vlot de score. Een fout van oud-PSV'er Marcelo was daar debet aan. Vlak voor het eindsignaal dompelde James Lea Siliki Lyon verder in rouw. Na de stunt eind januari tegen Paris Saint-Germain, raakt Lyon verder achterop in de Ligue 1. Het verschil met nummer twee AS Monaco is nu vijf punten.

Valencia - Levante 3-1

Valencia staat weer derde in de Primera Division. De ploeg van Marcelino won de derby van Levante (3-1) en is Real Madrid voorbij op de ranglijst. In een vermakelijke eerste helft opende Santi Mina de score, maar had Levante met Sergio Postigo een razendsnel antwoord paraat. De tweede helft leverde voldoende voer voor discussie op. Een doelpunt van Levante werd onterecht afgekeurd, althans zo leek het. In de tegenaanval haalde Luciano Vietto de trekker over. Vlak voor tijd versierde Simone Zaza een penalty en bepaalde Dani Pareojo de eindstand op 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen