Makkelie: "Volgens assistent is bal over achterlijn geweest"

11 februari 2018, 22:47

De assistent van Danny Makkelie kent geen twijfel: bij de afgekeurde goal van Excelsior tegen NAC Breda (0-0) is de bal achter geweest. Met een curve ging de bal over de achterlijn, is de lezing van de arbitrage. Stanley Elber was de Excelsior-speler die de bal voorgaf op Mike van Duinen, wiens doelpunt werd afgekeurd.

"De assistent was overtuigd. Hij zei: op het moment van trappen maakt de bal een curve. Daarbij komt de bal eerst buiten het veld, en draait hij naar binnen. Dat is helaas niet op de beelden van FOX te zien", zegt Makkelie tegen FOX Sports. "De assistent riep meteen en vlagde direct. Mensen zijn alleen gefocust op het moment van trappen. Daar is de bal niet uit. Het gaat erom dat hij met rechts trapt. De bal gaat eerst naar buiten, en draait voor de goal naar binnen. De assistent staat daar, hij is de enige die het kan zien en die had geen twijfel."

Na afloop kreeg Makkelie ook de beelden onder ogen. "Er is hier geen voorzet die recht naar de goal gaat. Je ziet dat de bal draait. Nogmaals, ik kan het niet met zekerheid zeggen. Want ik kan het niet zien. De enige die het met zekerheid kan zien is de assistent. Volgens hem is de bal over de achterlijn geweest, daar moeten we op vertrouwen."

Lees ook: Makkelie gefileerd na afgekeurde goal: "Toch lachwekkend?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen