Van Dijk uitgefloten: "Ik ben niet iemand die snel is afgeleid"

11 februari 2018, 20:06

Bij ieder balcontact werd Virgil van Dijk uitgefloten door het publiek van Southampton, maar het deed hem weinig. Met Liverpool was de duurste verdediger aller tijden voor even terug in het St. Mary's Stadium. The Reds zegevierden zondag met 0-2.

"Het was wel een beetje speciaal natuurlijk. Ik heb er wel van genoten, moet ik eerlijk zeggen", zegt Van Dijk tegen Ziggo Sport. "In het begin hoorde ik het gefluit een beetje. Maar je bent zo gefocust, dat je het niet meer door hebt. Het enige wat ik kon doen is de focus bewaren en goed voetballen. Dat is denk ik gelukt. Ik ben niet iemand die snel is afgeleid, of niet tegen zenuwen kan."

Koeman

Ronald Koeman haalde Van Dijk in 2015 naar Southampton. De twee gaan bij het Nederlands elftal opnieuw samenwerken. "Ik heb toevallig met hem gesproken voordat alles bekend werd. Iedereen weet dat ik groot fan ben van de bondscoach. Hij heeft me hier ook naartoe gehaald en de kans gegeven om te spelen in de Premier League. Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik kan niet wachten om weer met hem te werken en hopelijk te komen waar Nederland hoort."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen