Ten Hag wijt slecht spel Ajax aan concentratieverlies

11 februari 2018, 14:54   Bijgewerkt: 11 februari 2018, 15:09

Ajax won zondag maar nipt van FC Twente. De ploeg van Erik ten Hag kreeg in de tweede helft nauwelijks kansen en een rake strafschop van Lasse Schöne bezorgde de Amsterdammers uiteindelijk de 2-1 overwinning. De trainer was na afloop vooral tevreden over de beginfase van zijn ploeg.

"De eerste twintig minuten hebben we prima gespeeld", begon Ten Hag in gesprek met FOX Sports. "We speelden goed en kregen veel kansen. Daarna werden we onnauwkeurig en kwam FC Twente beter in de wedstrijd. Je moet geconcentreerd blijven spelen. Helemaal wanneer het verschil nog niet groter is dan 2-0. De eerste twintig minuten waren goed, maar er wordt van je verwacht dat je dat 95 minuten volhoudt."

Ten Hag wisselde ondanks de kleine voorsprong defensief tegen Twente en bracht Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber in. "De mogelijkheden lagen vooral aan de zijkant. Ik zag een aantal goede acties van Rasmus, net als woensdag. In de competitie speelde Ajax gelijk tegen Twente en in de beker volgde uitschakeling. Daar wilden we nu op anticiperen", legt de trainer uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen