Zwak Ajax met hangen en wurgen langs FC Twente

11 februari 2018, 14:45   Bijgewerkt: 11 februari 2018, 15:31

Ajax heeft met veel moeite de hoop op de titel in leven gehouden. In eigen huis kon het de supporters niet vermaken, ondanks een bliksemstart met een vroege goal. Dankzij een discutabele strafschop won het uiteindelijk met 2-1 van FC Twente.

Op voorhand wist het elftal van Erik ten Hag wat het te doen stond. PSV kwam op achterstand op bezoek bij Sparta, maar trok uiteindelijk wel weer aan het langste eind (1-2). Met een gat van tien punten moest Ajax winnen om de titelkansen nog in leven te houden.

FC Twente leek daar de geschikte tegenstander voor. Het wist in 2018 nog niet te winnen en verloor zijn laatste drie duels, terwijl trainer Gertjan Verbeek met een schorsing op zak moest toekijken vanaf de tribune. Er waren ook veel personele problemen voor de Tukkers in Amsterdam, met blessures voor aanvoerder Stefan Thesker, Fredrik Jensen, Oussama Assaidi en oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui.

Die problemen leidden al razendsnel tot problemen op het veld. We waren nog geen drie minuten onderweg in de Johan Cruijff Arena toen Justin Kluivert mocht binnentikken uit een goede aanval van Ajax. In een counter lag er veel ruimte en werd de bal handig teruggelegd door Donny van de Beek, waarna het een koud kunstje was voor de vleugelspeler om toe te slaan.

Met de bliksemstart leken de Amsterdammers er een doelpuntrijke middag van te kunnen maken. Kluivert mikte de bal even later naast en Van de Beek kreeg zelf een enorme kans op 2-0, maar hij schoot van dichtbij over. Het was een wonder dat Joel Drommel maar één keer hoefde te vissen in de hectische openingsfase.

Bij Ajax liep het ineens helemaal niet meer. Er ontstonden misverstanden, simpele passes kwamen niet aan en het ontbrak aan beleving, wat ook op de tribune voor irritatie zorgde. Het was dan ook niet heel verrassend (en zeker verdiend) dat de Tukkers na ruim een uur spelen op gelijke hoogte kwamen. Na goed werk van Tom Boere – die het duel met Joel Veltman sterk won – krulde Tighadouini de bal in de hoek: 1-1.

De Amsterdammers hadden op hun beurt ook een tegentreffer nodig om het gaspedaal in te drukken. En een beetje hulp van de arbitrage, want Hakim Ziyech werd nauwelijks geraakt maar de bal ging wel op de stip. Lasse Schöne faalde niet vanaf elf meter en zette Ajax weer op voorsprong. In de slotfase was FC Twente nog wel een enkele keer dreigend, maar kon het geen echte kansen meer creëren.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: Andre Onana 7, Joel Veltman 7, Matthijs de Ligt 7, Frenkie de Jong 7, Nicolas Tagliafico 7; Lasse Schöne 7, Donny van de Beek 7, Hakim Ziyech 7; David Neres 6 (67. Rasmus Nissen Kristensen 6), Klaas-Jan Huntelaar 6, Justin Kluivert 7.

FC Twente: Joel Drommel 7; Hidde ter Avest 6 (79. Jeroen van der Lely -), Peet Bijen 6, Thomas Lam 7, Richard Jensen 6, Michael Maria; Danny Holla 6 (87. Luciano Slagveer -), Adam Maher 8, Haris Vuckic 7; Tom Boere 7, Adnane Tighadouini 7 (90. Jos Hooiveld -).

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

[photo,111915,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen