PSV oerdegelijk langs Sparta dankzij beauties Bergwijn

10 februari 2018, 21:43

Het is exemplarisch voor PSV dit seizoen: niet overtuigen, maar wel drie punten binnenslepen. Ook vandaag (zaterdag) was thuisclub en Eredivisie-hekkensluiter Sparta zeker niet minder dan de koploper, maar PSV kon in dit duel opnieuw vertrouwen op twee oprispingen. Steven Bergwijn was in deze wedstrijd degene die PSV de punten bezorgde. Op eigen kracht scoorde de 20-jarige linksbuiten twee prachtige treffers, die een vroege goal van Kenneth Dougall ongedaan maakten: 1-2.

PSV heeft van alle ploegen in de Eredivisie de minste verliespunten geleden, maar overtuigt voetballend zelden. Op individuele klasse zijn dit seizoen al vele overwinningen binnengeharkt. Gezien PSV's kwaliteitsarme positiespel was het interessant met wat voor tactiek Sparta op het eigen Kasteel voor de dag zou komen. Zou Dick Advocaat ervoor kiezen om zoals tegen Utrecht de rijen gesloten te houden, of toch gaan voor een meer aanvallendere instelling, zoals bij de overwinning op Willem II vorige week?

PSV speelde als los zand: de ploeg van Philip Cocu kreeg geen druk op Sparta en wist zich geen raad met de bal zodra het deze in bezit had. Het enige Eindhovense gevaar kwam van Bergwijn, die sporadisch met de bal voor dreiging zorgde. Met een 1-1 ruststand was het dan ook geen verrassing dat Bergwijn de Eindhovense naam op het wedstrijdformulier was: de vleugelspeler had na een persoonlijk hoogstandje op prachtige wijze de gelijkmaker in de kruising geschoten.

Het spelbeeld veranderde na de vijftien minuten pauze niet veel, maar er kwam wel snel een doelpunt. Na een lange bal van achteruit legde Luuk de Jong knap klaar met zijn hoofd, en opnieuw was het goudhaantje Bergwijn die kon profiteren. Met een heerlijke streep maakte de jongeling zijn tweede van de avond, en zette zo PSV op 1-2. Sparta kwam hierna lastig aan het voetballen, maar het thuispubliek maakte zich op voor een slotoffensief.

De opstellingen en beoordelingen*:

Sparta: Jannik Huth 6; Frederik Holst 5, Sander Fischer 5, Julain Chabot 5.5, Miquel Nelom 5; Ryan Sanusi 5.5, Paco van Moorsel 6 (65. Deroy Duarte 5.5), Kenneth Dougall 6.5; Loris Brogno 5 (46. Dabney dos Santos 5), Fred Friday 4.5, Soufyan Ahannach 5.5 (83. Ragnar Ache -).

PSV: Jeroen Zoet 7; Santiago Arias 6.5, Daniel Schwaab 6, Nicolas Isimat-Mirin 6, Joshua Brenet 5.5; Bart Ramselaar 5.5, Jorrit Hendrix 6, Mauro Júnior 5.5 (73. Pablo Rosario -); Hirving Lozano 5 (46. Albert Gudmundsson 4.5), Luuk de Jong 6.5, Steven Bergwijn 8.

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen