FC Utrecht verslaat PEC Zwolle in belangrijk subtopgevecht

10 februari 2018, 20:25

In de eigen Galgenwaard is FC Utrecht te sterk gebleken voor een verdedigend zwak PEC Zwolle. De thuisploeg won het vooral op fysieke kracht en had genoeg kansen om er een monsterscore van te maken, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk waren twee treffers genoeg voor de winst: 2-1.

FC Utrecht voetbalt de laatste tijd heel aardig, maar vindt maar moeilijk het net van de tegenstander. Behalve op bezoek bij Excelsior (2-2) maakte het sinds november telkens maar een of geen doelpunt. PEC Zwolle leek op voorhand een uitermate geschikte tegenstander om die statistieken te doen vergeten. Ondanks een uitstekende 5e plaats op de ranglijst, is de vorm even ver te zoeken bij de Blauwvingers. In de laatste vier duels kregen ze maar liefst twaalf goals tegen.

Het leidde al na een kwartier tot de 1-0 van Gyrano Kerk. Nadat Sander van de Streek als nummer tien het gat indook en de bal goed aflegde, hoefde de spits 'm alleen maar binnen te lopen. Kerk was sowieso erg dreigend tegen PEC, hij zorgde continu voor druk op de Zwolse achterhoede. De organisatie was ver te zoeken bij de ploeg van John van 't Schip. Terwijl Zakaria Labyad er met een intikker 2-0 van maakte, leek het een doelpuntrijke avond te gaan worden in de Galgenwaard. Leeuwin (kopbal) en Kerk kregen kansen, Yassin Ayoub mikte de bal net naast, maar Utrecht kon niet echt doordrukken.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 7, Mark van der Maarel 7, Ramon Leeuwin 7, Willem Janssen 7, Sean Klaiber 7, Mateusz Klich 6, Rico Strieder 7, Yassin Ayoub 7, Sander van de Streek 8, Zakaria Labyad 7, Gyrano Kerk 8.

PEC Zwolle: Diederik Boer 7; Nicolas Freire 6, Dirk Marcellis 5, Philippe Sandler 5, Kingsley Ehizibue 6; Mustafa Saymak 6, Rick Dekker 6, Ryan Thomas 7; Youness Mokhtar 7, Younes Namli 6, Wouter Marinus 5 (63. Queensy Menig 6)

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen