Dubbele hattricks loodsen Man City langs Leicester

10 februari 2018, 20:21   Bijgewerkt: 10 februari 2018, 20:26

De grote sterren hebben Manchester City ook tegen Leicester City bij de hand genomen. Kevin De Bruyne leverde zaterdag een hattrick assists af en Sergio Agüero maakte maar liefst vier goals in de thuiswedstrijd. Het eindigde in het Etihad Stadium in 5-1.

Al na drie minuten was het raak voor de koploper. Raheem Sterling tikte binnen op aangeven van Kevin De Bruyne, maar lang kon het team niet genieten van de voorsprong. Jamie Vardy omspeelde enkele verdedigers om vervolgens hard raak te schieten in de 24ste minuut. Leicester hield tot de rust stand, maar werd na de pauze van het veld geblazen.

In de eerste tien minuten na de pauze liep Manchester City volledig weg bij de opponent. Agüero kon twee keer scoren op prachtige pass van De Bruyne. In de slotfase liep City nog verder weg. Keeper Kasper Schmeichel speelde de bal zo in de voeten van de Argentijn, die daardoor simpel kon scoren. In de absolute slotfase maakte de spits ook zijn vierde door heerlijk raak te pegelen van afstand.