Batshuayi scoort weer voor Dortmund, Hertha klopt Leverkusen

10 februari 2018, 17:32

Het aantrekken van Michy Batshuayi is tot nu toe een geweldige zet gebleken voor Borussia Dortmund. De Belgische spits debuteerde vorige week op fantastische wijze voor de club en heeft zaterdag zijn waarde wederom bewezen. Mede dankzij een doelpunt van de huurling van Chelsea werd Hamburger SV met 2-0 opzij geschoven.

Borussia Dortmund - Hamburger SV 2-0

De thuiswedstrijd tegen HSV stond voor Dortmund in het teken van de rentree van Marco Reus. De aanvaller begon voor het eerst in acht maanden tijd weer eens in de basis en zag dat Batshuayi weer belangrijk was voor de ploeg. De Belg tikte in het begin van de tweede helft de bal in het doel. Vorige week scoorde de aanvaller al twee keer en leverde hij een assist af tegen 1. FC Köln (2-3 winst). De ploeg van Peter Stöger was zaterdag de gehele wedstrijd de betere ploeg en maakte via Mario Götze in blessuretijd ook nog de 2-0. Door de winstpartij stijgt Dortmund van de vierde naar de derde plaats. Bij HSV, dat zeventiende staat, speelde Rick van Drongelen de hele wedstrijd.

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0-2

Dortmund staat nu derde omdat Bayer Leverkusen zaterdag ten onder is gegaan tegen middenmoter Hertha BSC. De ploeg uit Berlijn had voor vandaag drie keer op rij gelijkgespeeld, maar ging er in Leverkusen met de drie punten vandoor. Doelpunten van Valentino Lazaro en Salomon Kalou deden Leverkusen, dat nu vijfde staat, de das om: 0-2.

1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 4-2

Na vijf duels op rij zonder overwinning is 1899 Hoffenheim er tegen FSV Mainz 05 weer in geslaagd om te winnen. Een spectaculaire wedstrijd eindigde in 4-2 voor de thuisploeg. Het duo Adam Szalai en Andrej Krameric was prima op dreef; beide Hoffenheim-aanvallers scoorden twee keer. Voor Mainz was Emil Berggreen twee keer trefzeker.